<神預測> 林作父親:睇死你呢世冇成就 ! ! !

133 回覆
282 Like 6 Dislike
林作與父親的關係不止疏離,說是「勢成水火」也不為過。兩人的摩擦就像計時炸彈,父親離家前撂下的一句狠話,引爆了他們之間的緊張氣氛,一對父子從此割席,「我睇死你呢一世冇乜成就!」

父親似乎不當這個家是一回事,成名後的林作亦經常公開地將他踩到一文不值。訪問期間,林作不時溫柔地撫摸安坐他身旁的愛犬,吐出的言辭卻冰冷犀利。在他心目中,父親是個「自卑㒼塞嘅大男人」,而且「成日發火、同自己過唔去」,更毫不留情地鬧他「廢」。

「乜都佢叻,佢識,認晒頭,但又交唔到貨。佢安排去旅行,但安排到成擗屎咁!要搞大生意項目,但最後要阿媽收拾爛局;阿仔要讀咩名校,但最後阿媽課金畀學費。啲網民成日話我係我前度(麥明詩)嘅污點呀嘛!嗰種感覺我明㗎!我爸就係我污點。」

父子之間的價值觀南轅北轍,令家中頓成戰場,頻頻開火,父親視兒子為「垃圾」,「我記得佢同我媽咪離婚嘅時候,佢透過我媽同我傳達一句說話,佢話佢『睇死我呢世冇乜成就。』我覺得佢係講畀佢自己聽。」

不求名聲好壞,只在乎能否「出位」的林作,繼續秉持「食住上」精神,歡喜迎接席捲而來的是與非。看眾以為他正在毀掉自己,然而或許在他眼中,這才是他人生的巔峰時期。
睇落佢兩父子係好似
咁話晒都親生,個仔有幾多斤兩佢最清楚嘅
虎父無犬子
兒子界KOL都叫做係成就吖
鄧兆尊屌打啦
佢最大成就係咩
佢真係佢阿爸既污點
做乜到得到小丑既結局
係喎
步入老豆後塵
一語成讖
知子莫若父
佢老豆係邊個?
佢老母最慘,一個廢材老公,一個廢材兒子
作仔垃圾到全香港都知 其實都算係種成就嚟
老鼠屎KOL 冇錯
佢好似佢老豆
父親視兒子為「垃圾」,「我記得佢同我媽咪離婚嘅時候,佢透過我媽同我傳達一句說話,佢話佢『睇死我呢世冇乜成就。』

你冇聽錯,佢係講畀你聽
佢老母慘乜,個仔佢教出嚟
教到咁冇道德你估佢老母唔係咩
有其母必有其子
佢老公分分鐘睇到個老婆有問題先離婚
mmc
係一個有錢既閪窿出世?
喪啪過最幼嫩白滑時期既麥提詩
有其父必有其子
回力鏢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞