黑警訓練營之新紮C兄仲有無人睇?

54 回覆
1 Like 12 Dislike
fit佬
啱啱達哥嗰句有冇人cap
「第時畀支槍你咪可以周街打死人」
呢套偉仔配曼玉??
佢一出道已經好甘草樣
有緣無份
嘉玲後生真係ok, 老左有種霸道女王feel
我記得上次重播自己都計過類似嘅數,吳孟達都唔輸蝕
Benz都係30幾
蓋世豪俠 1989年
達哥 37歲
sam哥 28歲

呢套我冇記錯後尾好似達哥會溝蘇杏璇
韋家輝真人真事
Fit佬
依家pr咪仲多

以前最幫到手的pr係中國大圈幫,攞黑星呀ak呀去打劫香港銀行同金鋪,周街開槍,搞到果時香港巿民需要皇家香港警察保護囉。

不過時代進步,依家佢哋打劫香港唔駛用槍了。
呢套野應該禁左佢,吳孟達做教官話香港警察要守法守規則?係咪明串中國香港警察?

好在仲有任達華做左個榜樣出黎俾鄧sir佢哋學效。
第二輯有發哥同任達華,仲有曾華倩,都幾好睇。

第三輯就全無印象。
我記得佢楚留香做胡鐵花果個樣
衝上雲霄,韓馬莉做吳鎮宇老母,兩個相差7年
70尾icac
80頭開始,去到成個90s影視都幫佢哋全面洗底
佢地職責係服務巿民,保護巿民,如果佢地真係做好多衰嘢俾人知,咁做幾多pr都冇用。

當年pr有用,係因為佢哋基本上真係做到野,整體又冇乜大過錯。
而家睇番80年代嘅劇,會覺得啲劇情好膠,忠奸分明得好緊要,完全唔明點解全部觀眾都知嗰個係壞人但喺劇入面重呃到咁多人。
咁去到廿年後嘅與敵同行直情未播就咁睇宣傳片都知個真相係點
但當年都睇得好肉緊
所以搞到班廢老諗嘢都咁黑白分明
可悲嘅係玩黃藍嗰班後生其實都一樣咁old school
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞