明報頭條: JPEX無牌營虛幣 證監促停推廣 本報直擊林作講座 即場邀開戶入金

38 回覆
12 Like 1 Dislike
任何行業,只要見林作有份出現,你就知道,這個行業必會變為業餘、不認真,和像馬戲團。以一人之力,影響一個行業,或一件盛事,這就是詐騙界kol
幾時整個業務投資kk 園
林仔咁燈, 仲有無公司敢請佢㗎
本身JPEX個棚都搭得唔錯,但林作條柒碌一埋嚟就成間嘢開始沉船,睇吓呢件黑氣石幾時玩到自己都入埋冊
佢嘅知名度同前大律師嘅身份應該吸引到大把老千雞棚返佢合作,
因為大把盲毛都覺得牛津畢業嘅前大律師點會做犯法嘢啊,所以只要有林作個閪樣喺廣告度出現就大把盲毛送錢俾啲老千洗,睇吓佢幾時玩出火玩到自己坐埋一份。
佢當初只係柒 冇呃人
而家踩埋線痴JPEX 冇得救了
佢個朵臭成咁好難再做返正經嘅行業
夾埋老母一齊呃人
有其母必有其子
林作仲話想自己開檔做broker
畀證監會周完,佢應該呢世都攞唔到保監經紀牌
驚閪下個就投資kk園
Scam
Broker呢啲踏實無肉食嘅行業邊度啱條淨係識嘩眾取寵搏搵快錢嘅柒碌做啊
Broker搭起雞棚黎都可以好癲嘅
你睇下AXA 單嘢就知
一係昆客做保費融資都好和味
8月,9月入左金既,搵林作叫佢還番比你
上頭條 真?
原來莊思敏都有份
藍絲啲血汗錢比佢呃哂
JPEX的用戶注意

1. 立即在APP截圖記錄自己戶口的資產,請在JPEX APP 按右下角「資產」後截圖保存 (非常重要)

2. 截圖自己JPEX 帳號的UID ,請在JPEX APP左下角按「主頁」,再按左上角JPEX綠色圓形logo,之後會看到你的UID,再截圖保存 (非常重要)

3. 帳號內的Usdt address出入金的記錄,請在JPEX APP按右下角「資產」,再按右上角個文件時鐘圖樣的icon,將你充值 / 提幣的記錄截圖保存 (非常重要)

3. 如有JPC,立即轉返做usdt
4. 盡可能立即去jpex旗下的otc要求出金
otc名單: 陳大怡otc, 林作otc, 東館, 袋鼠 Coingaroo, UNICOIN, COINER, 加密豹
最好優先選擇地舖舖頭及有朋友一同前往

若因手續費等問題出唔到金或未能全數出金,務必優先前往報案或使用網上報案服務https://www.police.gov.hk/ppp_tc/ (適合出唔到金既朋友)

另外亦可致電防騙易熱線18222 (適合質押咗既朋友)

林作做乜扮夏侯惇?
眼角膜脫落
佢媽都有幾十萬一個月被動收入啦
佢同劉鳴煒根本同一類人黎
佢話自己係月球人 一月賺一球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞