【最新】房屋局常任秘書長羅淑佩 機場私追陳卓賢(Ian)

38 回覆
8 Like 24 Dislike

上月升任房屋局常務秘書長的羅淑佩,曾表示自另一個身份是「Hellosss」,即本地男團MIRROR成員陳卓賢(Ian)的粉絲。碰巧剛過去的星期六(9日),Ian在機場進行節目錄影,羅淑佩一直緊隨期後,尤如小粉絲,一直含情脈脈在背後看着Ian。

從Ian粉絲專頁的片段顯示,Ian當日在機場錄影一個電台音樂節目,所到之處,一直受到粉絲歡呼,Ian向他們合十及揮手致意,期間,一名身穿黑色長裙、拿着手袋的的女士從後追上,赫然發現她為羅淑佩,她當時面帶笑容,難掩喜悅之情。

推出「易通行」成名的羅淑佩,今年7月出席電台節目時曾坦言,自己是Ian的粉絲,期間大讚Ian注重交通安全,之前受訪時,並向媽媽承諾不會揸快車,即使有工作在身亦會守規矩,寧願預多些時間。

據悉,Ian當日現身機場進行節目錄影,除分享自己的旅遊習慣外,又自彈自唱多首歌曲,再在Hellosss要求下唱了新歌《仍在》,未知該名Hellosss是否羅淑佩。《星島頭條網》正向房屋局查詢。
全政府動員追星機制
你老頂何永賢幫緊超哥解難,你就去追星。
你個D8位cfm 咗未吖
Her free time her choice
支持hellosss
你咪撚戇鳩
唔使放假咩
幼稚的臉孔,媽媽的訓導
未啦
最多咪deact返D6都retired
樓主糸米由細翡翠到大
所以唔知咩叫「私追」
Ian要唔要陪佢坐?
三十幾萬一個月喎, 可唔可以買一晚
超哥麾下好多女仔
做局長做得你咁得閒
首長級甲一級政務官 / 常任秘書長 (Administrative Officer Staff Grade A1 / Permanent Secretary) (AOSGA1 / PS)
首長級薪級表 第8點
($311,250 - $320,500)

一個月30皮
行過姐
同愚台d是但捉幾條友就話係乜粉有咩分別

個個鏡粉都差唔多樣
做官做到咁,都可以話係政府嘅失敗
佢老味星期六
香港周圍立立亂仲出嚟追星

超哥依啲人就係打擊緊你管治威信囉
令政府尷尬
首長級務員
係公追
私乜柒追
好過追ANAL

多謝Karen
多謝Ian
動員就動員班萬幾兩萬ACO CA出去,30萬一個月嘅秘書長就去追星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞