有冇人都鍾意玩密室逃脫 (2)

227 回覆
22 Like 1 Dislike
yes
諗到好多樣野但唔知關唔關事:
1. 同入房順序有關?
2. 同五音嘅音階(1,2,3,5,6 / CDEGA)有關?
3. 同Meme圖五人眾有關?
3. 用好似上集lucky 7嘅解法, 但今次用6(因為cube)去解?
4. 將d地圖砌個立方體 (但得5幅)
5. 扭計骰
6. CUBE/心慌方/異次元殺陣 (1997年電影)
7. 死亡立方(2022年電影)
8. 之前聽你講過同個部門(技術部)係有關係? 不過諗唔明
諗到好多樣野但唔知關唔關事:
1. 同入房順序有關?
2. 同五音嘅音階(1,2,3,5,6 / CDEGA)有關?
3. 同Meme圖五人眾有關? 最後有
3. 用好似上集lucky 7嘅解法, 但今次用6(因為cube)去解? 唔關事
4. 將d地圖砌個立方體 (但得5幅) 啱 5x5x5
5. 扭計骰 唔係
6. CUBE/心慌方/異次元殺陣 (1997年電影) 唔係
7. 死亡立方(2022年電影) 唔係
8. 之前聽你講過同個部門(技術部)係有關係? 不過諗唔明 同4
我砌左5X5但乜都睇唔到

應該用咩pattern?
每一層已經係5x5
我印埋出黎摺做3D都係睇唔出
算喇都係放棄
嘗試理解你D TIPS
不過都係諗唔明點解 羽 係最後一格空 其它就頭4格實? 定呢個係一個例子?
所以解唔到其他面要點樣整

畫完之後重組係再2X2咁組合 定係獨立4個文字組成一個字?
每邊用返佢個邊既視角排同睇
由低至高排
我將呢4個字 加埋迷宮果2個字
呢度6個字, 仲有2個字點搵?
跟住仲要點樣跟大至小 定 五行去排個次序?

依家係大至小
btw 就整好第三集
不過唔知有冇人玩
五行係唔係宮商角徵羽 對應返土金木火水 再用另一個排序排過D圖, 會出到2個一樣既字同2個唔同既字, 將唔同果2個字填入去就會去到?
暫時排左幾次都係出怪字
一定有
由低至高排
我將呢4個字 加埋迷宮果2個字
呢度6個字, 仲有2個字點搵?
跟住仲要點樣跟大至小 定 五行去排個次序?

依家係大至小
五行係唔係宮商角徵羽 對應返土金木火水 再用另一個排序排過D圖, 會出到2個一樣既字同2個唔同既字, 將唔同果2個字填入去就會去到? yes
暫時排左幾次都係出怪字
唔係好難姐
_果2個字係全英文大階? 定仲有細階or 數字?
終於終於過到啦雖然最後唔知點解個次序係咁, 係靠撞咁試到

第一次玩隻game要做咁多功課
又要搵好多未接觸過既topic, 我真係學到好多野
下集見
終於終於過到啦雖然最後唔知點解個次序係咁, 係靠撞咁試到

第一次玩隻game要做咁多功課
又要搵好多未接觸過既topic, 我真係學到好多野
下集見

跪求第3集
竟然仲有新巴打玩
第3集整好但係測試員s去晒打機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞