[劇透請四重加密]【SSSS Project】Gridman Universe 集中討論區(7)

799 回覆
5 Like 4 Dislike

官方網頁
https://ssss-movie.net/
Twitter
https://twitter.com/SSSS_PROJECT

Cast
グリッドマン 緑川 光
響 裕太 広瀬裕也
内海 将 斉藤壮馬
宝多六花 宮本侑芽
麻中 蓬 榎木淳弥
南 夢芽 若山詩音
山中 暦 梅原裕一郎
飛鳥川ちせ 安済知佳
レックス 濱野大輝
キャリバー 高橋良輔
マックス 小西克幸
ボラー 悠木 碧
ヴィット 松風雅也
六花ママ 新谷真弓
なみこ 三森すずこ
はっす 鬼頭明里
ナイト 鈴村健一
2代目 高橋花林

各種場次特典

考慮到有新人入坑或者有巴絲打未有時間睇,提到Gridman Universe嘅內容可以做多一步四重加密咗佢
保持良好討論風氣

前post
https://lihkg.com/thread/3481028/
常見Q&A
Q. 睇universe前有冇必要補返Gridman/Dynazenon?冇睇Gridman/Dynazenon會唔會睇唔明?
A. 未睇一律建議睇曬佢冇睇是但一作唔會睇唔明
但知道曬所有角色來龍去脈會令你更享受套戲

Q. 睇完Gridman/Dynazenon總集篇有冇必要追返TV?
A. 睇完總集篇其實絕對足夠應付Universe,但基本上你問得呢度十個有九個都係會答你睇返TV

如果你睇完總集篇己經鍾意套戲嘅話
絕對唔會後悔花時間睇多次TV

Q. 淨係睇過TV版Gridman/Dynazenon,總集篇有咩新內容?
A. 第一個加密係內容,第二個加密係講呢一幕有咩用意/同Gridman Universe有咩關係(可能算微劇透universe嘅開始,自己斟酌睇唔睇)
Gridman

用意

Dynazenon

用意

Q. Voice drama係咩嚟?邊度聽?
A. Voice drama原本係官方幫TV集數與集數之間補充嘅內容,屬於唔影響主線番外篇嘅內容,通常會透露一啲角色細微設定,等觀眾多啲機會睇到唔同角色互動

後尾衍生到event現場版,甚至今次劇場版都有三張特典有code畀你聽(香港冇)

邊度聽就

Q.正場有冇特典?點派?
A.派發內容請參考頭Po

所有[正場特典都係先到先得,買咗飛都唔保證有
現場買完會即刻畀你,online買完去返戲院拎返張實體飛都可以換番

特典場買到飛就保證必有
買完飛唔會即刻派特典,入場前會有職員派翻
推埋6先
lm
訂左big goldburn紫色
勁靚
A3 海報唔係好吸引
留意返兩種海報係一樣
不過有分普通場同應援場

頭先先睇完
中間講d現像由girdman發生完全get唔到講咩
乜野宇宙膨脹點點點真係唔多明
不過都唔影響最後打鬥合體到好睇
主要覺得補完返第一季六花裕太無一齊到既遺憾
最後片尾得2句野真係屌左聲
比起女女色紙係差啲
但之前冇入手到海報,我應該會衝埋
新po留明
入應媛場定普通場
驚應媛場遇到白卡毒撚
xxx我老婆
有馬拉松三海報
想入埋佢
之後互打
如果係EVA海報種質地就好
第三週得返MCL德福一間上
新Post LM
大撚獲未得閒睇
剩返無乜場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞