香港的Vtuber討論區 (13) 藍田大哥一路好走

715 回覆
3 Like 6 Dislike
咁你可以要死一死先
記得屌到飛天
仲投得切胎?
應該生咗,但產後抑鬱
又唔係收錢,派下免費野開心下都要比人鬧唔知醜
外人眼中RG本來就毒撚circle jerk
咁撚驚人點睇
你番屋企打J啦
重點係個立牌係邊個嚟喎
港V我尚算明白,可以當係偶像
咁觀眾立牌係咩事先
我就真係做唔出咁自戀嘅行為
咁就唔好怪外人覺得鍾意二次元嘢嘅人就係怪人
你又講得啱
做呢啲嘢出嚟又的確係冇咩自知之明

明明已經將V立牌同觀眾立牌分開晒兩張紙宣傳
派發嘅攤已經盡量拆散佢,
同時亦只係以自己身分宣傳,冇透過任何直接同V相關嘅account去宣傳嗰堆觀眾立牌
咁都可以講一餐

不如咁講啦,我雖然唔係最舊果批觀眾,
但係喺個圈都叫有一段時間,認識嘅朋友都唔少
觀眾果堆立牌其實係送畀我班朋友嘅
奈何朋友太多,同埋時間未必個個夾到,所以問咗啲有攤嘅朋友借一個位畀我放低畀人拎咁樣會唔會好啲?

另外,我都唔知原來我同嗰14粒觀眾立牌係有咁大嘅影響力,足以控制到外人對「毒撚」嘅睇法就係怪人真係有趣

最後,自知之明就有嘅,我只係觀眾一個,多我一個同少我一個對個圈嘅影響係0。我從來都冇威逼利誘過任何人一定要去拎啲立牌,我只係想趁自己仲喺個圈度,仲有能力嘅時候,哪怕只係有一個支持港V嘅學生,因為拎到啲小立牌所感覺到高興而行動啫冇乜咁偉大
所以唔使幫我冠上啲咩名號,我同你一樣只係觀眾
如果你會去行RG嘅話,希望你可以享受到最後一屆,唔使逼自己去拎我啲小立牌
我無怪過外人覺得鍾意二次元就係怪人
好似係得你接受唔到自己
要依靠外人點睇你去可以自處

笑咩呀死毒撚
自己係到懶清高
外人眼中你都係一條死毒撚
你咪就係最撚怪個d kam撚囉
人地出咪當同人原創自己野派比人,完全無問題\
你躝返去同你隻小雞深情對話啦
毒撚circle jerk係咪講緊黑暗串個DC?
又有罵戰
啱呀

月島殿下等身雕像 @ RG31
https://x.com/GiriguruGugugu/status/1801505454759285035
Artist:咕菇顧
喂柒頭上水未
俾人屌到縮返入你老母個閪?
可能知道柒咗唔想講多錯多
我想完RG先開聲
我諗法係當事人都講到咁,咁我都廢事講落去
成件事我繼續講又會比人話我一餐,唔講又比人話我縮,咁我不如省返啖氣算
反正點講都好,你又改變唔到我價值觀,我又改變唔到你嘅,咁無謂討論啲冇結論嘅嘢
Rg唔見有果啲立牌仔拎,淨拎到個露娜立牌
係咪太受歡迎一早比人拎哂

Rg31,戰利品,都係買港v嘢多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞