有線兒童台嘅回憶

512 回覆
117 Like 9 Dislike
屌 最後黃金之眼係啤啤熊
估唔到有人同我搵緊同一樣既野
搵左好多年都搵唔到
咁我覺得套嘢都幾感人吖。
爭取平等。
女主角又咁好心,成套嘢好有意義。
之後好似冇其他動畫係類似風格。
聽人講套嘢,瀾尾㗎。
記得啦緊係,咁出位。
成班MK仔MK女 SHOW OFF。
好似搞咗幾年,就無再搞。
嗰時年年臨開學搞,好似人哋過年倒數咁虛陷。

我大個咗叫佢哋做兒動版嘅全民造星。
仲有01年嗰期,廣告個嘉賓不停好嚴肅話:唔要老人精。

笑到我嘴都裂埋。
我當年小四小五,佢次次RE~RUN我都有睇㗎。
仲同幾個同學成日講劇情。次次講起個女王的教室MISS,大家笑到嘴裂!個MISS根本精神病,仲害另一個好NICE嘅MISS無工開,勁CHEAP!

BTW好似係讀間MK妹學校嗰十集到,先最多奇情嘢睇。集集話個MISS搞住佢哋,招招騎呢。
我連佢廣東話OP啲LYRICS都記得。
係個變態MISS同裡面個黑人男仔個配音員唱。
細個鍾意睇萬里尋親記同有套講隻蜜蜂
abies
jellabies
The Adventures of Hutch the Honeybee 昆虫物語 みなしごハッチ
係呢套
次次諗起最後女主同成班孤兒大合唱都覺得好滾動
不過好多人唔知,其實套嘢係真人真事改篇。
女主角珍妮好後生就死咗,好似係自殺。
男主一,即係STEVEN,就好似係升降機墮落死。
細個以為呀文同陳啟泰係同一個人
我喺其他兒童台post 都有問過

想搵番一套以前應該係兒童台睇過嘅卡通

大概內容:
套野應該係關於人類嘅男主角會用機械人打交
印象最深刻係個男主角每次一要上架機械人到,都會係企上一舊機器到先,跟住個機器會好似急速下降幾十層樓咁,先會到達操控機械人嘅地方
印象中除左男主角好似仲有其他人(一男一女好似)都一樣會運用機械人

其他有印象但唔肯定嘅野:
1. 套野好似叫「未來格鬥任務」?但我應該記錯因為google完全搵唔到

2. 套野大概係晏就到夜晚5-8點嗰啲時間播?記得嗰陣每日都好似大概食晚飯時間睇

套野我咁多年黎on and off其實都搵過好多次但都冇結果
追番post
#151 就係我搵緊嗰套
想搵一個00年前後嘅兒童節目
裡面啲角色係人著住唔同森林動物嘅公仔衫
主角一家人好似係松鼠之類
嗰陣佢哋仲會喺啲酒店搞活動

連登之前幾個兒童台post問過都搵唔到答案
最後有冇搵到老母,好似冇睇哂
想問多套,係有關足球嘅
但唔係足球小將/ 足球風雲
淨係記得入面啲人唔係太細個,可能高中或打後?
有冇人有印象有套咁嘅野
唔算爛呀,最尾係光頭仔用杜納米之球冰封自己幾十年諗住睇到時邊個會做隊長,搞到少林個邊輸左,最後要搶個件可以返去過去既寶物阻止自己做on9野,細個個陣睇好新奇呀
咁你都記得
我淨係記得第一代有個玩國術既女仔叫李希洋好正,之後就係首好肚痛同埋上面個句歌詞
韓國動畫, 主角叫金烈治,套野好似叫速戰2001?
好似係 但又唔肯定
用速戰2001,金烈治keyword ,Google 搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞