大家覺得95年既人應該搵緊幾多?

208 回覆
4 Like 19 Dislike
95巴絲好
商科 28k

今年civil爆曬煲喎

95巴絲好
商科 28k

28k?
咩工

今年civil爆曬煲喎

堅爆wo
你揀藥劑仲好搵喇
上年HD Grad
第一年份工 17K
黎緊轉份21K既
但生活得唔開心
Ive grad 20k up
反而想知al幾多先叫正常
12K 14月糧 18AL
攝記9000銀
95年 16-22k 地盤撚 近期好懶返唔夠20日工
身邊有個朋友94年讀u個時就自己搞生意 由ig shop起家到而家每月大約30萬營業額
其他95 94嘅朋友多數做緊廢青/返散工 佢地話每個月搵幾千夠洗未算 最緊要有自由 開心就得
中5開始玩股票學投資
第一桶金都係自己番暑期工既錢 唔好同我講無錢學投資攞去買依樣食個樣
三年前year 1開始接觸bitcoin
個陣無人敢玩 同身邊啲fd講個個話我on9
我無理佢地 不斷研究 做好功課 再慢慢投資
依家黎緊year 4 已經想唔讀直接出黎搞生意
每日賺緊1萬 而你地仲係到on99咁打牛工

大家一樣年紀 真係唔好怨

受我一拜
同身邊人講想學投資個個當我9up同笑
借問聲巴打點樣開始學起?因為我數學好差下但又想學又唔知點學起,同埋得萬幾係手都係暑期工搵返嚟
中5開始玩股票學投資
第一桶金都係自己番暑期工既錢 唔好同我講無錢學投資攞去買依樣食個樣

咁年薪咪3.6M

保守估計差唔多 其實真係唔難
依家開始的起心肝學投資
你都可以唔洗咁辛苦
你地咁低人工點生活
利申 25K 14月糧
22k , mt
中5開始玩股票學投資

受我一拜
借問聲巴打點樣開始學起?因為我數學好差下但又想學又唔知點學起,同埋得萬幾係手都係暑期工搵返嚟

最直接咁學一定係狂睇youtube同埋財經新聞
Youtube既資訊量真係太過underestimated
個個淨係識睇MV 無人真係去睇下其他人教啲咩
新聞係for你自己養成一個習慣去吸收資訊 同埋儲市場經驗

係認真想學既可以tg我 我唔介意

@Learnhowtochill
中5開始玩股票學投資

受我一拜

最直接咁學一定係狂睇youtube同埋財經新聞
Youtube既資訊量真係太過underestimated
個個淨係識睇MV 無人真係去睇下其他人教啲咩
新聞係for你自己養成一個習慣去吸收資訊 同埋儲市場經驗

係認真想學既可以tg我 我唔介意

@Learnhowtochill

唔該曬巴打
13k pr agency ot無極限

which agency
大學degree fg 失業無人請 有冇人接濟

非三大中文系
95巴絲好
商科 28k

28k?
咩工

我估係大行mt
絕大班95朋友出黎都係萬三,四

比d公司係到壓

點解覺得自己值多過萬三四先如果唔係專科講真
咁多大學生 大公司開既junior post 又唔係多
萬三四都幾合理講真
利申 fg

就係你班撚屌搞到個價愈做愈賤囉
覺得萬三四好撚多錢?
絕大班95朋友出黎都係萬三,四

比d公司係到壓

點解覺得自己值多過萬三四先如果唔係專科講真
咁多大學生 大公司開既junior post 又唔係多
萬三四都幾合理講真
利申 fg

就係你班撚屌搞到個價愈做愈賤囉
覺得萬三四好撚多錢?

你咩撚都唔識
識少少既 都有2nd up / first hon
係咁既正常都搵到工
成績又差 個人又唔presentable做唔到mt/大公司
咁唔怪得人架喎
搵緊15
有外快上到30
工程
搵緊15
有外快上到30
工程

真心勁
外快都係工程類既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞