美股認真討論區 MMMCCCLXX

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
飛蛇上水
月供但係邊日供就自由
唔係咩限定一日之類 姐係個勢似係月尾見底大升
就月尾+月頭都供一次
果3成tqqq就不停長短棍去食 or 明顯見頂就全清
又月供又可以操作一下 唔洗硬食跌浪
我本身都係諗住佢轉Type C(聽聞係真?) 應該水極都有個底

至於佢肯擠幾多牙膏, 我個人係偏睇淡, 畢竟Apple都好遲擠左好幾年

只係希望佢比到啲驚喜我, 唔好淨係驚
應該真
唔係歐盟唔比佢賣
短炒變長揸
早幾日先見有人Post話佢比USB C 2.0,
如果係真, Apple真係明玩嘢
比大家回到過去重新活在10年前

另外好似話2027歐盟話所有手機都要可以換電, 又益左我地
不嬲iPhone低階嘅機都冇人權
Apple係衰擠牙膏, 但個底厚到, 應該未死掛
未用過, 所以唔知原來會做咁明顯嘅差別待遇

擺明係提醒你仲有Pro Model可以揀
依家牛市定熊市 真係分析到就直接sqqq or tqqq教派啦
完全唔mon市果d就唔係投資者啦 係新聞報導牛3先入市既韭菜
一日望兩眼 1分鐘都唔洗 有信號分析埋都唔洗5-10分鐘
你估真係全日望市果d day trader咩
每日趺1% 3個月就滅國
炒飯係咪比跌市撚到傻左
Apple 算叻仔,由2012年出lightning 俾歐盟追擊USB-C 呢單嘢追到今時今日(下年1月1號正式生效)先改,個底厚都係因為呢啲周邊識印銀紙咋,就算係唧牙膏你班友咪又係搶着買
如果轉左Type C, 分分鐘又出多樣新嘢邀請大家買, 去加入佢地嘅Eco System
姿式勝利
做熊軍果時就真係夾到傻
近期走勢都估中左 所以先係155xx以上全清tqqq
之後咩位見底or 要追大概都有個策略
月供反而輕鬆哂 一邊月供一邊等機會出現
聽聞鈦金屬 Ultra 先會全速USB-C
其他model lock usb 2.0 speed,結果Ultra大賣又贏
好似係堅衰退
不了 睇錯市都有機會番身先係最重要
唔係一早同其他消失左既連登仔一樣
話投資係呃人既 投資但係大市跌10% 就破左產
Apple pie又戰勝歸來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞