政府將展開「香港夜繽紛」活動 讓香港晚上「活起來、動起來」

202 回覆
12 Like 121 Dislike
政府唔出聲夜晚小D差佬可能復常
你出得口個D都應該死撚梗
搞邊樣死邊樣
有冇擺返幾部condom自助機?
我怕你攪夜市攪著好多性病出嚟
又加重醫療系統負擔
返完工咁攰緊係早啲抖啦
都on99嘅
稅務津貼由前年嘅上限2萬cut到5000,啲錢用嚟派畀啲窮鬼,班窮鬼多撚謝你班中產繼續科水
$30串魚蛋
支持
新口號
今年第幾個
今年稅務寬減得返6000
根本就係攞果4000蚊去派
on9,同之前一樣貼錢搞兩三次俾人睇就收工
政府成日想扮大和解
我夜晚會「勃起來,硬起來」
夜晚在西九文化區搞,死路一條

交通唔方便,玩夜啲都無通宵巴無紅van無地鐵
個個有錢搭的士咩
然後住九龍站上面個班,可以投訴你嘈投訴你開燈光阻住佢瞓覺
仲未計擺檔個班商家一定劏客,搵鬼去買嘢
邵家輝憶述夜經濟初時推出時,相關業界初時有些誤解,飲食業界以為設墟市,進一步影響他們的生意,亦有說人手不夠,反應不太好。但若講到推動經濟,事實上日間都有搞,只希望伸延至夜間。他以深水埗黃金商場為例,營業時間延伸到11時半,亦有推出優惠,現場氣氛很好,帶動周邊經濟。

邵家輝指,政府提倡延長商場營業時間不是要延長所有商場的營業時間,個別商場認為有商機可以延長營業時間,並要設一些特色活動,讓市民收工後有多個娛樂選擇,商場亦有生存的價值。

除延長營業時間外,他認為可在晚間舉辦更多文娛節目,例如邀請本地組合MIRROR舉行演唱會,間接產生經濟貢獻。 他建議這些活動一開始先在星期五六晚舉行,先搞旺一兩場,讓市民認為好玩,改變他們早回家的習慣。

至於現時不少港人都北上消費,影響本港經濟復甦,邵家輝指不能阻止,唯一可以做的就是在港「種多啲花,吸引『蝴蝶』留港消費」。
10.1國慶要好好睇睇
返完工好攰,想返屋企休息
冇撚有錯,我兩老話年年都派就好,之後我講返你d消費劵係由我身上割俾你,之後就冇聲出
派錢喇,冇錢
氣溫22度左右我再諗吓
今年稅務寬減6,000 + 消費券 5,000 = 11,000

人工夠高的話
對比前幾年反而少咗9000蚊可以駛
國安
星期六日買定哂d餸係屋企煮算

為新的力量喝采
越出消費券,通脹越嚴重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞