[小學回憶] 小學有冇令你難忘嘅老師?

33 回覆
2 Like 5 Dislike
如果係我小學嗰陣時
我諗係我小學五、六年級教我班數學嘅Miss
一來當年佢後生,而且幾靚女,受到班裡面一眾男仔女仔歡迎
特別班男仔嗰陣上數學堂係期待見到數學Miss多過想上數學堂
上佢堂唔比開冷氣
跑馬地寶血小學 尹瑤萍 人間中的極品 閪老師
開埋名咁大仇口
跳樓梯要罰你跳一堂樓梯
訓導最撚仆街
針撚住人留堂留班
補返我小學五、六年級教我班數學嘅Miss張相先
當年班裡面真係好多男仔喜歡佢多過班主任
班主任
我比同學bully當無事發生
因為bully我嘅係啲讀書叻,可以提高學校聲譽嘅學生
bully原因係身形
我都曾經俾佢鬧過
當年六年級
比一個支那老師
鬧我講普通話講得屎
話我講得咁屎 將來點算
李樂天 屌你老母
小學英文老師
當年我係全班英文最差個幾個,有日我比佢捉住當住全班面鬧我教來都係浪費時間,以後唔會再用一丁點時間來教我。第二日朝早晨咁早就叫我去操場既角落頭同幾個同學仔一齊講解份卷錯咩應該點做點做
到依家好感激呢位英文miss對我不離不棄
好撚正啊
我到而家都仲記得呢個Miss好鍾意著黑絲
呢啲教男校啲男仔日日丁
教中學或者會
小5個年
班主任結婚請哂
全班同學去教堂觀禮

依家諗返起個老師都幾柒on9
小學生都請 係咪cls
絕對明白係愛既表現
但小學生既愛情觀係零啊 老師
我小5都有去教堂觀我班主任禮喎
唔係喎
我小學有D人五、六年級就已經拍拖
小六英文老師係靚女人妻
~30
米六左右好白嘅知性美人
hku grad 上堂有分享下佢大學啲野
自始對hku 有好感
永遠記得小學五、六年級教我班嘅數學Miss除咗鍾意著黑絲之外
頸上仲經常戴住一條十字架頸鏈
而家諗返起Miss一係天主教徒一係基督徒
小學個基督耶撚閪老女人班主任
個陣玩social media大家都爆下粗 然後比個傻閪同學篤鳩我灰 閪女人就日日針撚著我到後來個個都講晒粗口個陣佢就無限放大我完全無視其他人做錯野 罰都罰幾倍咁 就算係人地做錯都屈撚落我到講真如果剩係講表現同成績我係好過晒佢鐘意嘅學生兩年入面因為日日有佢堂基本上每日都要罰企兩三個鐘 又話咩我第二時入硬黑社會 然後放長假又逼鳩我抄extra嘅copy book 陸運會就老馮逼我整diy手撕尼龍繩啦啦球 剩係借野比人又屈傾計 請病假又話我小事扮病

但都有d好人老師 但最有印象嘅好人係個陣有個樣生得幾惡嘅男副校 佢見到我成日比個閪女人罰 有次趁閪女人又罰我抄書定咩走開左就放生我話睇著我抄完啦比我走
小3曳到比人掟撚左個書包出班房門口
但個miss 好靚女 畢左10年番去都冇咩走樣
成日覺得佢同電腦室阿sir係入面扑野
記得讀小學有個教英文嘅Miss好鬼惡死,居然夠膽死走入男廁捉d小弟弟扭耳仔的佢去留堂。不過最近見到佢已經衣衫襤褸一身臭味,淪落到踎街邊食麵包推車仔執紙皮囉!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞