強國教師體罰學生致心臟停頓而死

19 回覆
4 Like 3 Dislike
美國加州1名12歲男童羅賓森,因為上體育課時忘記穿運動服,上午11點被老師罰跑操場,當時氣溫高達攝氏32度(華氏90度)。他曾經向老師要求喝水,但不久後就倒地身亡,死因是心臟驟停。家屬認為,校方應該為寶貝兒子的死負責。

羅賓森就讀的是位於加州埃爾西諾湖市的峽谷湖中學,羅賓森的親戚普拉莫表示,羅賓森因為服裝不合格,被老師要求跑操場,她透露羅賓森生前有向老師求救,「說他需要喝水,他呼吸不過來」,結果之後就突然昏倒。校方把羅賓森送往醫院急救,但因為心跳已經停止,最後還是回天乏術。

家屬質疑羅賓森的死亡和高溫有關,要求峽谷湖中學負責。校方回應,對羅賓森去世深感悲痛,正對此事調查中,目前羅賓森的驗屍報告還沒有出爐。但為了籌措羅賓森的喪葬費用,家屬向大眾募款,目前已籌足近3萬4000美元(約109萬台幣),目標是4萬美元(約128萬台幣)。

美麗新美國
一條人命只值4萬美金
今次唔好再講1/330,000,000咁無人性
所以黑人現在都去口國了
啱呀,所以全中國人都唔好去呢啲咁既國家
團結啲,完全抵制佢哋
非裔(新)美國人有份幫手打贏美國內戰、一戰、二戰
尊重啦
如果12歲有槍權個細路就唔會慘死
口國對黑人仲好過對黃人
咩依家D nigger 咁weak架?
強國係咁㗎啦
32度都叫高溫?
美洲嘅熱唔同香港 好似係
非洲平時都唔止32度啦
你32度喺操場跑下囉
香港既32 度算係全世界前列既衰啦
佢日日冷氣開23度
梗係講風涼說話
美洲太陽曬到仆街
香港都有蔭遮下
黑命貴
跑幾多先
如果一兩個圈就死姐係佢本身有其他病但係冇人知
如果明知都罰就有罪,唔知就冇罪
但如果係明確地叫佢跑好撚耐或者圈數好撚多既
就點都有罪
好似幾個圈,唔知個圈有幾大
Proportionality嚟計
著錯體育服都要係32度下跑咁耐就算體罰啦
仲要有開聲要求過飲水休息
香港32度係濕熱,感覺會好辛苦。

但唔少地方既熱係乾熱,無咁覺辛苦既,於是爆左計自己都唔知。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞