2077係咪畫面最靚嘅game?

42 回覆
7 Like 32 Dislike
Cysis1 2 3
覺得個光追有少少吹大左
path tracing啲光影的確係好靚,不過只限靜止畫面
一郁就有鬼影,皮膚又一撻撻光點

唔知dlss3.5會唔會好啲
其實算run得幾好
開Path Tracing就一定會高要求, 咩驚都係
而且呢一年幾乎每隻pc驚都run得差過2077
FF7REMAKE屌打佢啦
雖然我都知有唔少屌打到FF7R
不過佢都算TOP TIER
技術上暫時係最top,不過覺得佢d texture質感好差,影響成個感觀。
畫面擬真仲好睇美術風格。綜合質素黎講我覺得係Battlefield 1,仲要GTX1000年代都行得起。
Minecraft
裝哂d realistic shader mod
GTA V 8K mod算唔算
垃圾來
話說最佳化好似就已經係歐化中文
但古時又好似有漢化呢啲咁嘅講法
有無中文高手指點下
好心唔好衝出黎柒啦
歐化中文「唔濫用」係冇問題,從來冇話要剷除歐化中文

XX化呢啲歐化中文係同和製漢語一齊引入,日本人用先
唔好咁柒啦你
但XX 化算唔算令某啲講法失傳左?
例如最佳化本身有咩字眼可以準確傳達到?
『用歐化中文係冇問題,「綠化」相信冇一個中文原生詞語可以取代到,但濫用先係問題』

「最佳化」係數學、IT等專業用詞,原生中文冇呢個概念嘅詞彙,日常生活絕少會用到「最佳化」,你認為有咩講法會失傳
長知識了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞