越煮越好原來有71萬訂閱

197 回覆
416 Like 28 Dislike
https://youtu.be/8JnFT8FBWVQ?si=Od7bMfsW9hyZQpAx

竟然無人講煮老師成名作
其實真實大比數人既生活,就係呢條阿叔做緊既野,最緊要平,佳X尸凍肉、食到屙當係清腸胃
其實兩邊都係垃圾黎,真心唔好借機推星星阿叔啦!
你係連登講呢條星星茶記阿伯壞話,就會比人屈鳩你係越煮越好D人黎......萬試萬靈!
Ricky講煮講食,真心推!
「雖然唔多確定係咪X黎」
你老母臭閪學屙尿先啦
佢永遠收埋收埋唔會教你堅料(如果有嘅話)
癡撚線

都識剪片Post上網,學下意粉點煮唔得咩

茶記啲炒意粉你都可以當係另類炒麵

佢煮意粉根本係狗都唔食

講乜撚自己鍾意點煮都得
你見到鬼佬拎白飯亂鳩咁煮 你都唔開胃 仲要拎嚟教人
冇睇過條鮑汁佬
佢教整燒腩仔…白汁飯、怎至簡單到麻醬撈出前一丁,真心受用(好撚過口水多過雨水既星星柒叔)
紫薯唔係應該叫糖水咩
燒腩仔係幾j
尸凍肉都算
但都可以煮好d嘅
香港人真得閒唔洗返工睇片

個個channel都幾十萬訂閱
啱啱去睇番腩仔白汁兩條片,正正就係我成日話佢淨係教你所謂住家版、簡化版佢永遠唔會教你重現喺街食到嘅效果,而星星師傅就正正係無私咁教你街(茶記)嘅做法,所以值得尊敬如果只係要求最緊要簡單嘅住家版,睇馬田都得啦
係,佢真係完全教晒你茶餐廳點做
收啦!兩邊我都有睇,RICKY教果種我唔見得有幾收埋,反而有效率有邏輯有講解能力教到人...
星星既,我講明唔係話佢完全唔識,而係佢好多野係做多左,唔岩家庭用,佢果種只係搬番大量生產備料既煮食方法,白D講句,係做多左
加上千年不變既口吃、廢話、拖時間、不斷重複炒粉麵、扮黃呃view,已經BLOCK左佢九世!
煮食片拍足咁多年,咩都拍晒啦!回都係正常,唯有拍多啲旅遊片頂住先

今日出條片整蔥油餅都算有創意
香港人不嬲越多話題越係要食
難食+引起人討論
咪就係製造話題囉
咁撚流都有71萬訂閱
支持OP開個青奴煮死佢
星星咪又系老MK一條
佢有條係電飯煲咸魚鷄翼,大開眼界
我跟佢煮個羊腩煲,同黑椒牛仔骨,好食過出面
佢把聲好嘈,想兜把星佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞