[搵歌]一首今年7月日本商店街嘅歌

13 回覆
0 Like 5 Dislike
想搵一首我喺今年七月中喺日本聽到嘅日文歌 我搵咗好耐都搵唔返。當時喺沖繩嘅國際通商店街、奈良嘅商店街同埋大阪心齋橋嘅大國藥妝店都聽到呢首歌。

呢首歌聽落曲風好90年代feel,主唱係個男人。似係一隊band嘅歌(但我唔肯定) 首歌係嘈嘅 唔係抒情歌。

我好想知呢首歌叫咩名 因為聽落去就好90年代嘅舊歌,但係我喺今年7月又喺日本嘅3個唔同嘅地方都聽到佢,有可能係新歌 跪求各位幫幫手搵呢首歌Sorry 我比到嘅資料係得咁多 應該超級難搵
咁可能係首hit歌
試下搵串流jpop ranking
Or
Google
Hum to Search功能
我試過哼過3首歌
搵到2首

留名睇答案
大佬你起碼哼個melody或者空耳歌詞都好丫
叫人點估
backnumber or higedan
頭先上YouTube 聽咗佢哋啲歌 唔似係。首歌嘅男聲係大叔聲 老餅啲。但都感謝ching幫手
Sorry 記唔返個旋律 要聽到先知。嗰時第3次聽到嘅時候信錯左shazam 搵唔到首歌,嗰時應該錄低佢放上來 之後我用apple music 聽晒Japan Top 100 都冇。
同埋唔知點解7月嗰時喺沖繩嘅舖頭同大阪嘅油站都聽到佢哋播返當年1公升眼淚其中一首插曲 3月9日。唔知我想搵嘅嘅呢首歌會唔會都係咁舊?
ゆず?
隔離post 有位ching 搵到了 係Southern all stars嘅盆ギリ恋歌。感謝大家幫手
估唔到桑田佳祐仲出新歌
第0感?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞