港姐冠軍莊子璇 中學同COLLAR許軼Day同班仲係Friend

243 回覆
206 Like 30 Dislike
其實都幾弱智
影相都要帶口罩 又唔會講嘢
香港人應得

而家全世界都係得返幾個戇鳩城市要帶口罩
寫果個唔尷尬?
好心你睇吓港姐決賽先,事實上佢表現最好,講嘢最有文有路。反而賽前嗰啲所謂大熱冇一個識講嘢。 有時只要你質素唔太差 入咗行執執下就會靚。
2個都咁豬 香港人口味愈來愈差
媒體自己封㗎 九成TVB PR
Mk妹
我覺得唔只"唔夾"喇

睇番段片
記者問: 知唔知同學去選......?
day答: 有其他同學分享, 所以知 (即係本身冇聯絡)

記者問: 有冇撐佢?
day答: 內心囉.....諗佢身邊有好多朋友撐佢, 所以我怕醜, 我冇......
(即係唔敢/唔肯講撐唔撐佢)

記者問: 熟唔熟?
day答: 中學同學囉 (其他人補充: 即係唔熟囉)

但我估唔只"唔熟"o卦

例如我o係公司有唔熟o既同事, 但如果知佢有喜事, 我又被人問到
我都會講句"祝福/恭喜" (就算唔會去飲, 唔駛畀人情都好)
又唔駛去到"我估佢有大把朋友恭賀佢喇, 所以唔需要我恭賀", "我內心恭賀佢囉"
(馬明都有公開祝福黃賓穎喇)

可能佢o地學生時代其實有牙齒印

不過都睇得出, 係當初港姐冠軍主動爆"同day同學"先
又講到當時有一齊玩, 有聯絡
但其實唔係

自己專登挑出一個唔熟o既人去拉關係
機心都好唔簡單

[yahoo娛樂]
莊子璇曾經透露,佢同Day係中學同班同學,本身關係幾好仲會一齊玩。

[方向報]
有網民留意到女團COLLAR成員Day都有follow莊子璇的IG,她透露對方是自己的中學同學,因此相識,而且2人關係良好經常會一齊玩。

[明報]
她承認與ViuTV女團COLLAR成員阿Day(許軼)相識,2人是中學同學,之前有聯絡,不知對方知否她參選港姐。
屌day都好
咁又好過比支那種嘅
依家不了
老泥mk妹一個 唔係唸住自己同fyy 麥明詩係同一級呀
食過哂
連FYY車尾燈都見唔到喇,仲iu喎睇嚟TVB打算未來重點捧呢條女
Pin la 呢啲菠蘿雞
話就話兩者曾經係中學同學,實際上應以現在時空為思考起點:
兩者分別身處 "電視台/經理人公司系統" 嘅事業發展較量。
[V台/MKV vs 大台/邵氏]
如果真係frd點會連日常合照都冇得班相
牙齒印咪就係唔撚熟,但莊子又要喺記者面前扮熟囉
件菠蘿雞扮晒野
呢班咁正又有Day B又有莊子璇
條女ig相正正常常,tvb個化妝打鼻影太勁

中學妹豬嚟講牙璇唔差嘅
不過牙日屌打囉
點解你有
相執過
上鏡五官唔好,無立體感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞