如果有一日你可能有末期癌症

400 回覆
2619 Like 13 Dislike
試下每日飲兩杯特級初榨橄欖油,
2000幾年前耶穌都係用佢救人
前年個鼻腔裡面都驗到有粒野
上網google 都似係cancer
當時都預50 50中
拎去化驗最後無事

心血少嘅真係唔好google
盞自己嚇自己
同埋check 依啲起碼搵2間check
樓主加油 大家都會為你集氣
樓主上水未
祝身體健康
樓主身體健康
我未過三十,有一排反工經常性胃痛同肚痾,我以為係成日飲凍野搞到咁,轉飲熱野一樣係咁。有好幾次痛到我出動埋暖水袋都無用,真係痛到由內到外,再到反內(田雞個痛樣),忍左2個鐘後又無事。個陣真係怕到以為我有癌。

隔日,我即刻去睇腸胃專科,醫生話我有胃炎同腸燥症,亦安排我照胃同腸。醫生話我咁後生無可能有事,點知佢割左兩粒瘜肉,話要驗下先知良性or惡性。等報告要一星期後,我每日反工都集中唔到,一直諗住會唔會有事,好擔心。幸好最後報告係良性。自此我勁少出外用餐,帶飯反公司,亦戒煙同酒。

希望樓主一切安好
巴打手術順利
樓主加油呀
我屋企人末期check到個陣 醫生係建議紓緩治療...
所以你要開刀 應該就未去到最嚴重嘅情況嘅
希望你手術成功 術後100%康復
巴打 嘔到出血唔會係小事
有咩想做就做
當然你真係要得幾個月命先好咁做
樓主的話,一定沒問題的,党和十三億中国人民都在支持你
保重身體!
如果我真係final stage, 我會係咁同自己講時間唔應該用長短計,係應該係用質計。
樓主加油,好好休息
樓主加油!
從死神中執返條命,祝你一生健康
唔知今日樓主過成點呢
🙏🙏🙏🙏
當你敲一敲死神之門,你就唔會講得出呢句。
表面上你講得好攪笑,其實我知你講緊佛學
唔知點安慰好 但精神上撐你
我簡單理解既佛學=因果

有因就有果

今日等巴士。遇到一個短髮好靚既學生妹

如果我無早放工,
就可能睇唔到佢。

原來短髮女仔都可以好好睇好可愛

「萬法皆空。因果不空,」

我信

無論係斬人式比人斬都好,
有果必有因。

「凡人畏果,神佛畏因。」

佛教有一樣好,可以話係唔算一人獨大,
佢地認為人人皆可成佛成菩薩
呢點我幾BUY

「人間界最好,可以修善,又可以修惡」

你得閒可以比粒糖我食修善,
亦可以比堆屎我食修惡

其實人間界都幾過癮

如果唔開心就望下個天啦,
唔係人人都可以自由自在無拘無束望向天空
先唔講醫生講嘅,其實你知唔知google症狀9成都係話你有癌
每個人都要承受自己既因果業力,患病唔會冇原因,我都受緊。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞