有冇人記得當星展銀行錯誤銷毁大量客戶保險箱 拍得住貨輪入錯油潮文

155 回覆
796 Like 8 Dislike
無錢賺又要好大地方
夠比少部分樓首期
所以咪當廢鐵處理
所以做樓按直接銀行搞,呢樣佢就無得錯
巴打喺一間物流公司做,負責幫貨船入油。果日有架船要出航遠行,咁巴打就一如往常咁打滿佢,送佢一程。過左一段時間巴打就發現今次仆街嘞,原來架船係用柴油嘅,點知佢一時錯手入左汽油。其實入錯油都冇咩,架船又唔會因為咁爆炸死人嘅;最多都係死火,啲貨就遲幾日到。不過公司就要賠錢,而佢都有俾人炒嘅心理準備。我諗佢當時都仲心存一絲希望,希望架船聽聽話話,捱到去終站。 不過架船真係喺太平洋島嶼擱淺左。巴打心諗出得嚟行,預左要還,已經準備定執包袱。果然好快就收到消息,不過炒嘅唔單止係佢,而係成個部門十幾人,連上司嘅上司都俾人炒埋。點解呢? 原來係架船上面係載住一啲化學物品,擱淺之後洩漏到成個海都係,公司要負責處理污染物,一賠賠幾億。而事件裡面最無辜嘅係附近一個水清沙幼嘅太平洋小島,因為生態災害,要即時封鎖隔離。 就因為遠在香港嘅巴打一時錯手,將一個太平洋小島毀於一旦。
大家係咪唔記得左大掌櫃巴打果間大生
掌櫃巴
你供斷層樓拎返份契仲邊關做按揭間銀行事啊
只係估唔到拎份契放喺自己銀行個保險箱會俾銀行碎撚咗姐
唔好以為銀行一定100%安全

唔斷供,專登借少少
如果層樓太舊連田土廳都無完整嘅copy 咁補嗰份契律師點搞都係唔完整 下次賣樓會好煩㗎
咁又係 大英博物館都有人偷啲文物去ebay放
但星展都冇更多嘢可以做
呢個係好方法 不過好多人供斷後就想張契係自己度感覺實在啲 唔係嘅話點會咁多樓契喺保險箱度
呢單真係好撚癲 不過星展商譽好似冇乜受影響
當年已經有PR幫手洗走 淡化
單嘢星展搵個叫咩棠嘅嚟搞最後過到骨
暗啞底逐個客搵錢塞人把口
問人點打飛機
開po俾世叔伯屌先好笑
最後東亞有冇俾政府罰?
應詀該都係大事化小 小事化無啦
有冇link
大生銀行鰂魚涌分行正式開業!
https://lih.kg/iOOKHS
頭幾個po del咗
[認真救教]扑嘢成日扑到一半 會軟左
https://lih.kg/142202
AML 先係主因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞