邊度考的士最好

22 回覆
0 Like 2 Dislike
聽聞李健好, 但要成$1450, 我覺得好唔抵
淨係的士堂加筆記都成九百幾
不過好運鏗鏘都千三幾
係德安最平, $1000, 不過唔知好唔好
咁其實邊度最好
聽聞李健好, 但要成$1450, 我覺得好唔抵
淨係的士堂加筆記都成九百幾
不過好運鏗鏘都千三幾
係德安最平, $1000, 不過唔知好唔好
咁其實邊度最好

你有信心自己讀到記到。就自己報囉
利申:考過1次衰咗
我考左三次,第三次先 pass, 因為頭兩次都係天才波,無乜溫另外再加無操睡題目,只睇運輸署書仔。

去正題,第三次去德安,堂就無上過,但佢有網上操題,報名時比左 login name and password 比你,如果有 fd 考完無耐可以問人拎.....otherwise 比一千蚊都抵(好似已包 5舊考試費)
meg網頁邊有得做模擬測驗, 如果真係有, 個個可以免費用, 咁佢咪好蝕
thank you
我係上左meg唔係hksm
真係搵唔到
我嗰時自己溫,無報任何 course, 1 take pass。其實有apps係考地方題,我嗰時日日操,操到一見到個地方就識答。

的士則例就溫多啲有數字嘅題目,但千萬唔好唔溫交通例,好多人唔係衰地方題同的士則例,而係衰交通例。
我嗰時自己溫,無報任何 course, 1 take pass。其實有apps係考地方題,我嗰時日日操,操到一見到個地方就識答。

的士則例就溫多啲有數字嘅題目,但千萬唔好唔溫交通例,好多人唔係衰地方題同的士則例,而係衰交通例。

交通例好多人以為自己有牌就冇再擺上心
(包括我), 結果考試奶到應一應

例如醉酒駕駛數字曠
ching, 最後你有無報course定係自學?
今日考完,一take pass。 真心600題真係好難記, 上網做mock,死做爛做三日終於記到九成。自學唔洗比人賺。
你賤
要好似考dse咁死背爛背
駕院個網上練習改左,只係比報果d入
利申:早幾個月pass左,都係靠佢

btw,李健果個網上練習唔update,地方好多都改左
做練習真係易記好多,我一開始係咁背,背左成個月都未背熟晒
最尾一星期係咁做練習,先開始熟到錯一至兩條,之後一take pass

btw,地方/的士例都可以靠背,但交通例真係要做練習,要睇晒成本小冊子仲要背岩真係好難
抵啦唔俾錢人
報駕院的士幾錢
利申:報李健用左千幾
我無跟學校,自己同td報$510
上個禮拜1 take pass
巴打咁勁自修都一take pass
其實報學校佢都係俾個ac你上網做練習
啲堂無咩用,最多係教下你記地方嘅口訣嗰啲,你自己develop到方法溫其實唔上都得
同埋如果你之後真係揸嘅話可以識到啲同行咁囉
我最初都驚唔上堂會肥,都係搏一搏

李健網上果個好唔update,我果時都係做返自己本試題+做駕院果個位置先pass,個人認為駕院個database多d同update d,如果只係想快d pass咪只係做試題,但了解多d的士呢行,又有時間咪報下d駕駛學校上下堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞