唔覺唔覺 領展已經創8年新低!

44 回覆
29 Like 2 Dislike
"

國安法經濟必定好樓股市日日升 唔洗講啦
咁又點
想當年係連登比人吹到係股王 仲有隻煤氣 同宜家既美股同一地位
股價唔反映啲咩 廢老日日都要入去買野
永遠唔會執笠
抵死啦
街市翻新之後租哂比建華 諗住食獨市大茶飯
結果比附近開既d小型菜檔 肉檔 頂死佢地
最記得 滙豐話唔派息時,成班Lihkg衝出嚟話點解唔買 領展,一定賺,又話收租最可靠

班友死晒未?
果時係咁吹奏買reit 當係買樓收租
結果真係跟隨樓市
長揸50 年唔知驚乜,出糧就買
綜合而言,領展是理想的優質股,有一定規模,坐擁不少優質商場,而餘下仍有一些有條件提升的商場,故仍有一些潛力。

加上此股派息穩定,因此無論是收息又或是增值方面,領展都擁有條件,長線甚至永遠持有都可。

香港受社會運動,以及疫情因素影響,都會對領展造成中短期不利,但這不利並不是長期性的。只要事情過去,領展會慢慢好轉,因此,這些因素並無影響領展的核心價值。

現時股價處合理區,但中短期可能仍波動,但長遠無問題,因此有長線投資價值,只要分注投資,長線持有就可以。

(當時價位大約60蚊水平)
甚至永遠持有都可。

$0
老貓,如果被ban,我會幫你同admin求情
歷史總係相同
當年連登定高登啲人鬧到面紅耳赤
連燈仔空倉足10年唔買又贏
夾高租值然後賣咗佢
收息驚閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞