AKB48本家討論區 #113 人在江湖 柏木由紀傳聞10月終於都肯走

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
https://youtu.be/l7mFdh37SLc
https://youtu.be/YD-3R8oEBGI

62單等正式MV再補上

仲以為會留到40碎

鎮樓圖

大西寫真集要人20/9出版

冼迪琦寫真26/8出版

持續更新中,只怕事情沒這麼簡單

18期名單

依家已經唔知係咩定位既OUT OF 48

雖然最近推得勁慢,但本區宗旨係悠閒既聚腳點,唔求一個月爆po,但求大家得閒貼下圖吹兩句就好,歡迎各路人馬加入本家大家庭

蒙大家錯愛,本PO可以開到113,想再次重申開番本家PO既原意係希望俾各位本家飯有個集中地吹奏自己個推,無論貼圖又好、放mb活動既情報上黎又好、打機過唔到、番工辛苦吐苦水,甚至想FF講自己同MB已經有默契,心入面有各自既位置都無問題

明白到現今世代好多48飯都係各團互走,亦唔介意大家偶爾貼下其他分團既成員介紹俾其他會員知道,總之唔好貼到或宣傳到呢度變左100%既分團討論區就可以

其實呢邊規矩好簡單:
1. 唔明或有野想知可以問其他巴打或google。
2. 討論過程實有爭論或嘈交,基本上唔好人身攻擊就得。
3. 明白到呢個世界上無一個MB係完美既,黑還黑、恥笑還恥笑,唔好太過分傷到成員既飯既感情就好了。
4. 捌仔已經回歸,本家正式統一大家庭。
5. 本PO歡迎mb生日圖海洗1001,唔好分開2日洗就ok。
6. 萬一真係咁唔好彩有會員唔小心自爆左,麻煩大家唔好引用落去
7. 如果係吹奏46團或想撩人過檔請麻煩番去46團既相關po,有緣既話巴打們自然會過去睇
8. 63單再見
9. 係夢裡面乜都有
10. 推牙達既世界仔既世界並唔存在
11. Out of 48正垃圾
12. 本家區傳說三大黨派:小栗派&柏木軍(半死)&瑞葵組(潛水),都市傳說,話時話天下三分但得柏木(仲以為今年無)瑞葵同轆, 仲有彩希生日有圖海爆po
13. 元祖同風靈都係高達
14. 本家真全純血單曲已成常態
15. 實體握手會再次舉行
16. 廢除Team制後進入握手0部成員既大畢業潮時代
17. 連NMB都出左4專但本家既10專呢?
18. 以為睇垃圾泡狗就好似高人一等咁,唔知牙唔知牙唔想知牙關我咩事姐?
19. 宇宙大事:11月7日係轆轆既生日
20. 就算討厭營運也不要討厭AKB
21. 連牙迪都出左寫真集,瑞葵同轆肯出未?
22. 5/10/2022,11:02:22既安部若菜巴:
上網:行天,bb,奈奈
現實:who
23. 28/11/2022, 11:04既桃月なしこ巴:
如果日本贏到西班牙 咁我唔愛行天優莉奈了
24. Anyone But......
25. 事實陳述:轆係大波長腿美少女,平時收收埋埋只係低調隱藏實力,等佢出寫真個陣你地就會知道佢有幾勁。(唔會除)

終極FF範例:

其一:有一天我的女兒跑過來問我:“爸爸爸爸,你最喜歡的女生是誰?”我說:“是(自行填上)啊!”女兒哭了,女兒哭著跑到她的媽媽面前,抽泣著說:“爸爸最喜歡的女生不是你!”老婆一臉漠視的看著我說:“那這個笨蛋喜歡誰?”女兒抹著眼淚:“是(自行填上)”,老婆低下頭甜蜜地笑了,她想起了自己當年用過的那個藝名。

其二:昨日夜半時分睡不著在床上躺著滑手機,看到(自行填上)的討論區下面支持的ファン這麼熱情,心裡甚是替她感到高興,此時老婆轉過頭來督促我早點休息,想想也是,本人都在我旁邊了為什麼還要看討論區呢

一切既知識:
http://google.com
https://lihkg.com

其他諗到再加
Oh noooooooooooo
呢一日始終都要到LM
LM
8月卒公已排程

0824 吉川七瀬
0828 中西智代梨
0829 高岡薫
0831 市川愛美

未定/9月之後
0905 北澤早紀
0908 奥原妃奈子
0910 多田京加
佐藤妃星
吉田華恋
道枝咲
上見天乃
1030 湯本亜美
2024/01 茂木忍

本家現時人數:72人(截至8月22日)
チームA 15人 (2人待畢業)
チームK 13人 (5人待畢業)
チームB 11人 (1人待畢業)
チーム4 15人 (5人待畢業)
研究生(17/18期) 18人

現チーム劇場公演千秋楽日程

10月3日(火)倉野尾チーム4「サムネイル」公演 千秋楽
10月6日(金)浅井チームB「アイドルの夜明け」公演 千秋楽
10月13日(金)田口チームK「逆上がり」公演 千秋楽
10月16日(月)向井地チームA「重力シンパシー」公演 千秋楽
件泳衣幾靚
LM

你個傳聞係邊度聽返黎
og
我家姐

我鄉下嘅青梅竹馬

我師妹

我同學

我阿妹

我細妹

我師父(左)同師母

48小時生活圈
8月卒公已排程

0824 吉川七瀬
0828 中西智代梨
0829 高岡薫
0831 市川愛美

未定/9月之後
0905 北澤早紀
0908 奥原妃奈子
0910 多田京加
佐藤妃星
吉田華恋
道枝咲
上見天乃
1002 山邊歩夢
1030 湯本亜美
2024/01 茂木忍

本家現時人數:72人(截至8月22日)
チームA 15人 (2人待畢業)
チームK 13人 (6人待畢業)
チームB 11人 (1人待畢業)
チーム4 15人 (5人待畢業)
研究生(17/18期) 18人

現チーム劇場公演千秋楽日程

10月3日(火)倉野尾チーム4「サムネイル」公演 千秋楽
10月6日(金)浅井チームB「アイドルの夜明け」公演 千秋楽
10月13日(金)田口チームK「逆上がり」公演 千秋楽
10月16日(月)向井地チームA「重力シンパシー」公演 千秋楽
果然呢個月冇卒公嗰日嘅公演就有人卒宣
我老婆

我妻子

我太太

留名
即係爭下口同岡田....
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞