美媒:恆大破產表明 中國政府或需1兆美元救市計劃

128 回覆
72 Like 0 Dislike
溪錢
學美國佬印個1兆美元嘅銀幣出黎還國債慳返嘅利息全數救市,習仔可以請我做救市顧問
東莞開返未準備拎午餐肉上去屌西
習話有就有
拎鳩毛就有
任何困難÷14億,韭菜們係時候放水啦
https://hk.finance.yahoo.com/news/%E7%BE%8E%E5%9C%8B%E5%89%8D%E5%AE%98%E5%93%A1%E7%A8%B1%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E6%93%81%E6%9C%893%E8%90%AC%E5%84%84%E7%BE%8E%E5%85%83-%E7%A7%98%E8%80%8C%E4%B8%8D%E5%AE%A3-%E7%9A%84%E5%A4%96%E5%8C%AF%E5%84%B2%E5%82%99-033016890.html
美國前官員稱中國擁有3萬億美元「秘而不宣」的外匯儲備
香港金融管理局(金管局)今日(6月7日)公布,香港於2023年5月底的官方外匯儲備資產為4,210億美元
如果照報導咁講,大陸應該仲有錢頂,似喺想學武肺攬炒全球經濟
咁少?
唔好痴線啦
佢真係咁搞
其實同係張銀紙到印多幾個0無分別
到時真係支爆
1兆美元
除以14億,也會變得... 搞唔撚掂
人哋話一兆美金Value, 唔係一兆美金
呢D全部都係 習大大+中共高官 既私己錢

你覺得佢地會拎哂出來救國??
其實國鐵集團已經 負債六萬億, 只係無人理
因為係國企
你又知唔會

維尼唔拎自己個份出黎咪得
救唔到架啦, cap水走人啦
香港幫唔到了
呢3萬億可能係中共最後家底
到時無錢出 軍費/維穩費 ,就用呢3萬億最後家底

點會拎出來救市, 唔好玩啦
最大份可能就係佢

有呀

共同富裕

平民百姓同有錢佬都要幫手呢

團結就是力量

÷14億都要夾5萬幾港幣喎
當連登仔又吹支爆時
我就放心了
收番瑞士銀行d私已錢返黎實夠!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞