消委會評測49對降噪耳機|AirPods Pro2稱冠、千二蚊Honor砌低B&O

229 回覆
25 Like 300 Dislike
主體細同輕,外形有特別設計過,戴落c服

另外final既耳膠出名質素唔錯亦係額外bonus
有趣可以日馬睇下,上年買$7xx左右
用過sony xm4 , sennheiser 同bose

bose隔音係最勁

最多人吹奏既sony垃圾黎音質又差
我係買oppo enco x2聽講音質幾好 618折左589人仔所以買左
不過linkbuds好似都話音質唔差但無買到貴左少少
有錢揀xm4真係唔會錯
冇試nothing ear?試過覺得幾舊水價錢有呢個降噪效果都幾好 坐巴士完全聽唔到廢老d聲
我又唔介意喎 我咁撚good taste聽mirror
認同

但bose qc真係垃圾嚟

一年未夠壞幾次
一街都係Sony
支委會獨醒
真嘢嚟
佢隻耳有問題?
因為啲 treble 做得好差
用awei 路過
Caurosell so
你信?
Devialet 咁撚後,真係唔覺AirPods pro 音質好過佢
sleep bud2都係,過完保養粒鐵即壞
消委會報告不嬲just for fun
邊度有得睇
吹隻大陸牌都算, 但兩隻同分又點砌低, 亂鳩落標題eye catching
Jabra Elite 7 Pro 講電話已經叫做最好個隻
其他個D更加垃圾
用左3個月pro2 未試過 未過保養試下換個
我用果時,佢將d background noise 放大,跟住 filter 左我把聲喎
完全CLS 架喎

應該係佢個乜乜voice pick up 將人聲當左做 background noise
Airpod pro2 幾好,好似去左第二個世界咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞