兩餸飯店有份搞死香港夜晚既經濟

216 回覆
110 Like 1225 Dislike
兩餸飯呢幾年開到成行成市,其實好影響香港靚既經濟尤其夜晚

呢幾年好多市民都習慣咗夜晚買兩餸飯返屋企食,如果無佢地唔出餐廳食,連帶商場商店既人流都會受影響

雖然兩餸飯又抵食份量又多,但其實係頂爛市,頂死晒啲餐廳酒樓

有個組織叫兩餸飯關注組,佢地覺得香港開得越多兩餸飯店就越好,其實係搞死香港經濟就真,政府如果想搞起夜市,其中一樣要做既,就係要取締兩餸飯店
支持三餸飯取代兩餸飯!!!
食兩餸飯平又夠飽,出面啲餐廳貴唔係問題,係食唔飽搞到我仲要食個麥記加大先夠食喎!
係封城,安心出殯搞到兩餸飯興起在先
一日取衰都係黃家和.
對!應該強制人人去四星以上酒店食飯!
我覺得酸菜魚又平又抵食都迫死好多食肆
兩餸飯叫淨餸仲平過去茶記叫個小菜, 份量又多
樓主對腳有份搞死香港既的士業
樓主出門遠過100米都行路,頂死晒啲的士佬
政府如果想救的士業界,其中一樣要做既,就係要取締樓主對腳
夜晚先準賣兩餸飯未得
咁都可以瀨落兩餸飯到
餐廳賣乜從來唔係自己決定
而係客人鐘意乜 餐廳就去賣乜
兩餸開到成巷成市 咁係因為客人鐘意
拉人封舖
兩餸飯淨係可以去夜市開
食得兩餸本身就代表窮

你覺得靠班窮撚可以搞旺夜市???

冇兩餸佢地都唔會洗大錢食你講既酒樓啦
所有嘢都會改朝換代
地鐵搞死巴士
iPhone 搞死Nokia
大部份餐廳都係咁趕客走先係真正死症,為左做多幾個客
侍應一見你差唔多食完就係咁收碟收杯收到你乜都無,係差在未出聲叫你快啲埋單走,咪阻住佢做下單生意啫
有時我見茶餐廳多人我都買外賣返去食算,又既然都買外賣,一般人自然會揀平啲又差唔多質素嘅兩餸飯啦
味道環境正常少少既都要排隊 證明d人唔係唔想出街食
係好多餐廳垃圾得黎又食到成肚氣貼錢買難受
d餐廳煮得難食平極都收6~70蚊
坐得又逼又唔乾淨
伙記西口西面串柒柒又加一
屌你老尾又唔係食放題自助餐都限鳩你時間
坐耐少少都想趕你走咁
仲有撚一大碗
譚仔初期30一碗過橋夠兩個人食
e家啲女人自己食過橋
支持四餸
我覺得M記廿幾蚊一個餐直情係外國勢力摧毀香港經濟既陰謀..
經濟好 邊有人想食兩餸飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞