中国碧桂園存亡影響數千萬人生計 中方學者建議大家幫幫忙:中国經濟的黎明就在前方

177 回覆
23 Like 93 Dislike
黎明來到 要
原來五毛會員「秋意龍」唔識分「只」同「隻」

https://lih.kg/3466455

誠哥2014年已經走緊資
睇野行前你十年
恒大富力其實比碧桂園好

至少無乜外地樓盤爛尾,一係就現樓或者起唔到

即係話債權人有抵押品,樓或塊地

但碧桂園單係馬拉已經爛哂,所以邊個吹話無問題嘅真係⋯⋯
洗底之前介唔介意解釋下呢兩幅圖係乜嘢意思?

中國五毛為你鍾情張國榮洗底都幾肉酸下,屌黃絲做五毛,俾我踢爆屈返我轉頭

原來你以前用普拼

人地送埋俾你,你要孭左d債你都仆硬街
邊有d 咁嘅事,支支經濟好好,應該繼續洗多d 啦,強烈建議全蟈轉晒磁浮膠鐵,一於嚇撚死歐美日本
美國佬又係背後搞事
黎明? 奈何橋前面就到
恆大 碧桂園 間間優質房企都負責成萬億
仲有幾多間未爆出嚟
此平話幫,該平話自生自滅
叫人買之前,啲學者唔該All IN咗先
地方攻府其實已經無得好擔心
班友d數亂到九彩應該連上面自己都唔知佢地實際爭幾多
而且佢地都差唔多躺平咁濟等中央同嗰幾個經濟重鎮幫
同埋暫時地方政府都仲有d實質資產可以賣或左手交右手棟內銀d錢吊命先
唔係住果頭 幫唔到手
國企內債中央放行左可以遺約割大大d韮菜
有D 三四線政府玩到 公安/公務員 都無糧出
好在中國人奴性重, 唔識起義

如果呢個時候三四線有人起義, 真係好快就佔領成個城市
救民企?

要唔要留錢救國企?
國企內債中央放行左可以約割大大d韮菜
班撚樣學香港玩高地價政策養左呢班負資產內房出黎,又唔見香港四大地產商會破產?

剩係識抄表面個套,又唔諗下窮撚地方d地根本冇內在價值,咁多年黎d貪官就滿肚腸肥,而家債台高築就14億人孭,真心痴撚線

如果連d內銀都爆香港都會受拖累,睇下會點
香港救國啦
為咗國家 兩個月糧算啲咩?
咱們食草食一年
黎明來到要光復這仙股
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞