裝修公司改咗廚厠外牆去水口位置,管業處話違規

13 回覆
0 Like 14 Dislike
管業處出咗信俾我,唔使我宜家即刻還原,但要承諾將來賣樓前/下次裝修時進行還原。可能因為實質上沒有產生即時嘅問題。

裝修公司都簽咗承諾書將來負責還原工程。

想問如果直接賣樓,唔做還原工程會唔會有問題、手尾?管業處會唔會成交之後先知業權轉讓?

因為唔想搞一輪裝修還原,先放盤賣樓…
其實都係問下意見,應該都會乖乖還原
你條仆街咁跣下手買家好咩
釘契
裝修公司簽完𠄘諾書都可以唔認數
或者到你要佢還原時,間公司已經消失左啦
所以問清楚囉
如果會影響下手業主,會乖乖還原先
咁都係嘅,將來嘅嘢無人知
意見咪係乖乖即刻還原
嗰陣都係裝修完無耐先知裝修公司改咗外牆去水位…
當時又唔想即係又搞過還原工程…Sigh…
大廈公契有規管?
果陣裝修 外牆外條水喉裝過一個紅色水制 管理處響我裝修完上嚟巡個單位 佢見到 話我個水制係違規 會出信俾我
但佢後尾臨走細細聲同我講唔理封信就得 結果無理到無拆到 又照收得返管理處果舊裝修按金 最後都無問題
講就講會釘契 但實際好小會咁做
朋友收左信3年都冇事
第時間裝修公司無左啦

一下就而家還原
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞