看香港近期幾單新聞(有D心寒).香港黑暗時期,應該不遠矣!!

48 回覆
32 Like 5 Dislike
人去樓空
外資撤
股跌
樓跌
香港政府稅收減,地賣唔出, 開支有增無減,
黎緊只有減福利加稅
你呢D情況最好.(或最初PK情況)

最差情況係東德式鎖國,
香港會同當年, 中共吞併上海一樣!!
以前經濟差你都會相信政府會搞好
依家最差係你無信心佢會搞好
淨你識日日國安
經濟差就再多d國安
信政府 有國安法 唔怕
我地有國家安全就夠
等睇政府公布賣地收入仲有幾多?
咁撚容易燈我中六合彩啦
on9
依家問題,係中共當權者問題
佢要取代美國,要老美分左東南亞給佢稱霸
我中共有我中共規則,然後跟我中共規則.

中西反面,香港點會有運行.
習不改,香港經濟只會更差
(妳會認為習會改??)
八運轉九運,土轉火。樓市是土,戰爭就是火!

美國認為,不解決二次大戰留下的中、俄問題,世界不能去到新秩序。
拜登連任當選的使命,就是要一次過解決中俄兩大問題。
個小學生係中國未夠實力之前就想做老大,真係累人累物。
訓左幾耐?
好詳細
2019年你有冇份攬炒,依家咪做緊囉。樓主岩岩訓醒
冇可能

我見電視廣告話基本法同國安法已經確保咗香港係一定會繁榮穩定、高速發展
2019?? 香港人邊有能力, 攬炒到呢個地步.

依家似習攬炒香港同中共多D.
為佢個偉大王帝夢!!
國策,政治你都控制唔到,是旦啦,要走咪走,要留咪留
其他我唔知
我剩係知你引用credit suisse 炒人做例子係on9
支那模式係經濟差就更加需要國安
生意唔好炒人唔識睇呢個原因.=>我剩係知你引用credit suisse 炒人做例子係on9
credit suisse 炒人係個果,同反映金融業幾能好.
如果生意好, sales條line都唔會炒.(炒8成人)

其他我唔知.數字唔識睇=>數字都唔識睇幫你唔到!!
股票成交額萎縮兩年間跌幅達31.6%。
=>股票買賣生意少左31.6%生意
2022年港股IPO集驟降近70%
=>IPO生意少左70%

對金融業炒人無直接影響??
香港經濟唔好生意差係岩
但係用CS做例子係ON9,因為佢係執笠比ubs食
所以炒人都好正常,炒之前都有一堆人去左ubs入面/轉走去其他bank
同埋其實唔止香港炒,瑞士總部都有
不如話佢剩係炒8成人已經算仁慈,當然點都要留D人最後炒for d野tran去ubs or else咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞