[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (142)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
聽人聲女聲既player 有邊款好? 先前試過lotoo 墨菊唔錯, 同一價錢仲有咩錢揀
想問下有冇ching用黑磚聽串流load歌都好慢,唔知係dap定sd card問題,轉24 bit歌起碼要等6 7秒先轉到 用緊kkbox 24bit plan
早排整壞左個mmcx頭拎左去整,要等一兩個月,有冇啲13k內嘅iem推薦,暫時睇中左細z1r,64隻Nio準備去試,想問下仲有冇其他推薦,想要啲平均啲人聲出少少嘅iem,平時雜食聽女聲多,thx
有冇人買brise audio線直接係日本官網到買?睇中左條naobi ultimate,香港買貴多2千,真係好痴線
8至10個月死得啦咁誇張
耐過toxic 耐過整CM
星期
打錯咗
打錯
我鍾意z1r 多過nio
係戴得冇咁舒服
試得 nio 可以試埋 u12t 同 tiro

呢兩隻最排減價 13k 內,唔知而家仲有冇
z1r 人聲唔會特別出仲有啲凹
雖然同時唔覺得nio 人聲有特別好聽
Z1r我試玩左成個鐘有多都唔覺有咩辛苦,不過之後想換線玩係咪選擇不多,普通mmcx線可唔可以都換到,手頭上有條mmcx同conx頭 唔想哂左佢
未試nio都係睇價位去試 同埋都有少少興趣64 audio呢個brand
人聲好似唔係64 啲強項?

不過你都可以照試嘅nio 我覺得人聲係出嘅純粹我個人覺得唔特別好聽

你會唔會試埋fitear?
可以,不過拆果時就難拆的
Fitear 之前無考慮過 不過推介邊隻岩budget又岩要求 可以順便去試試
如果最後都揀細z1r 會唔會好快出2代/更新耳機系列 總覺得sony會跟dap更新再出新系列耳機咁 雖然z1r依家靚價黎 不過入手無耐出新心理點都會有少少唔平衡
我就係用緊conx
定啦,出新都唔會平又唔一定提升好多
同埋耳機可以用好多年
出新系列 細z1r個價應該再跌 之前都想睇定啲先 個mmcx頭爛得唔係時候 以前又無keep耳機嘅習慣
In 334 we trust
睇乜鬼啱聲就入啦,又唔係ECT啲貨驚咩
無知問下 ECT啲貨有咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞