客觀評價 [日出康城] 樓盤質素,將來展望

26 回覆
4 Like 39 Dislike
地段 8/10,近cbd2,中產地方
交通9/10 ,大大個康城站,又有將藍
間格8/10 ,樓底高,間格四正
發展潛力 7/10 ,將來會有高級住宅項目
價錢:8/10, 一個字,抵買

總評:9/10 ,環境好,居民質素好
有棍絲評分:
日出康城 A- 建議買入
近站有撚用咩
人地上三班先到你上一班
做狗咁
點都係俾將軍澳線啲主人行先
仲未計油塘嗰班
主子先行
即管睇下137區開埋入面會有幾多人 會唔會有機會2+1 / 1+1
講野唔好咁肯定呀小朋友 到時人口多到邊個主邊個客都未知
戇鳩
大朋友
官僚既野會多做多錯?
將軍澳啲人唔會屌爆?
你貪平買入去已經price in 左3班1班
要為你班貪小便宜既人得罪另一邊?
Keep住咁你班友都無得嘈架啦
唔鐘意咪搬番出來囉
依家睇親「客觀」就諗起「客觀分析我認為」嗰個po
開咗137區,到時就算1+1班次,康城站d 人都上唔到車架啦
我直接住將南唔好
竟然當開左137區多左人爭係利好因素
price in?
當初買將軍澳元朗山旯旮啲人都覺得係price in
點知依家發展成熟 2房可以800-1000萬 點睇price in?
社會唔會停止進步 向前看啦小朋友
嘈無用 即管睇下發展完康城+137 30萬人口之後會變成點囉 無人知 開post 唱衰9up 刷存在感搏認同 不如儲多個錢裝備下自己啦
咁就已經完成左我要講既野啦 無需要講咁多
依家繁忙時間將軍澳站唔使逼?
有人口就自然有工作機會 咁就有設施商店 呢個係利好循環 不過連登仔係咁 一聽到康城兩個字就老童上電一樣
設施商店你特登走去137區用呀
中立評論,樓主pin this

地段 3/10,新界前堆填區,主打上車盤
交通6/10 ,叫做有個康城站serve哂住區人,但個站殘障,等幾班車先有一班去康城站
間格5/10 ,硬食兩個細露台,黑廁開廚就基本,早十年開始嘅樓都係,呢2年先可以二合一露台。屋內多厚主力牆,玻璃外牆又係麻煩+唔實用
發展潛力 0/10 ,已發展完,將來137區會有公屋住宅項目
價錢:0/10, 一個字,比親海屌打

總評:3/10 ,環境一般,居民鍾意打飛機
咪即管睇下到時有幾多野
你夠突登去cwb mk啦 有需要就去架啦
啲人唔係住大圍夠突登去圍方啦 你都幾好笑
我唔係住康城我都入去Lohas商場 又如何?
你唔好出街啦不如
比狗住 : 9/10
比人住 : 1/10
住將軍澳係賭緊將來核心區繼續係港島同油尖旺一帶
如果北部都會區成功,或者直接北上返工,住將軍澳真係坐鐵都成個鐘
拎黎cwb mk圍方比
人唔笑狗都吠
將來既野邊個知盲反只會令你更無知
大大個康城站
呢句已經fail
TKO/康城入西九同中環 同大西北差唔多 大西北分分鐵快過康城
tko 係一個寄生蟲地區
靠去外區 觀塘/港島東 返工近作招來
依家觀塘閪咗 仲有港島東,不過香港既東邊離大陸太撚過入遠又冇基建 等發展帶動 都係等死。

至於你話油尖同中環cbd tko去都唔係話快有咩要賭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞