美股認真討論區 MMMCCCXLVI

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
https://youtu.be/bl3x4qpusFM

淡蛇又落藥提人買貨
睇一晚AV 唔trade 應該輸少幾千蚊
Time will tell
聲稱自己會有110B revenue
First Time?
新手學緊睇股票, 原來之前係見到個市升到頂, 而家回調會咁得人驚

少啲心血都唔敢買
雙底 上呀
咁我應該出返去睇邊個Post

不過我買得個少少, 相信係到睇大家吹下水都冇咩所謂嘅
得GOOG可以hold下
其他任沽
用氫原子...
NVDA唔可以衰
一衰左就無了
Put值搏多d
望左個市接近1個月, 總算見過個市狂升同急跌
起碼都知自己如果要加入, 要有咩心理準備

係到見到有巴打教, 最緊要係買左唔好成日睇, Set定止蝕價, 唔洗提心吊膽
AAPL 大跌就叫人唔好撈,咁點解HSI 大跌就係大户做野位,入貨良機?

淡蛇咩logic?
德意志銀行首席全球策略師Bankim Chadha表示,鑑於企業盈利正在回升,他維持對標普500指數年底收於約4500點的預測(約爲本週一收盤的水平),並預計如果美聯儲能夠在不引發經濟衰退的情況下壓低通脹,則該指數將逼近5000點。但他補充說,由於投資者仍押注美國可能面臨經濟衰退,美國股市先面臨3-5%的回調,也屬於正常狀況。
嗱!3-5%跌多兩日好啦
SPY = 8折 平cost 板 QQQ
我唔會買
因為我賭ER廢
但如果要做
我會咁操作

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞