匯豐控股(00005)8月7日斥資1.45億港元回購227.12萬股

20 回覆
2 Like 4 Dislike
智通財經APP訊,匯豐控股(00005)發佈公告,於2023年8月7日,該公司斥資1.45億港元回購227.12萬股,每股回購價為63.15-64.05港元。

於同日,該公司斥資1478.79萬英鎊回購230.8萬股。

準備升到含家產?
以前玩回購d人就會好消息買

呢幾十年用太多次 已經無人再信
升就會升,但而家唔同以前,而家你回購完,聽日又有人拋空,所以回購完唔一定即刻會升,但長遠黎講係會升上去,只係時間問題
咪傻啦,回購係做靚盤數,EPS好過上年管理層份花紅咪大d。係人都知匯豐靠香港,香港收皮又點升
嗱嗱臨係收皮前斬件賣業務,重組又重組,花紅度掠得幾多得幾多姐。你班蟹民去撑住股價佢唔洗比董事局煩
大貓
班人淨係諗住收股息,個腦都唔知裝咩
肥 仔好似好支持匯豐
理論上回購完會 write off 個股份,咁變相總股數小左,每股面額咪變大左。好似係咁
支唔支那睇下均價係邊姐一百蚊樓上梗係屌晒鬼拉五十蚊就就
堅決等到連登價5蚊入巿
ADR 反跌既點解?
因為恆指西冧中
又受美股拖累
唔關事,呢2日壓得咁勁,上面班仆街再唔散貨就要用多3-4倍資金先散到貨,今日日市跌300幾點其實算少,放心,過2日會再有資金托盤,唔洗驚
好似有啲係用黎俾員工?
唔計特別股息,回報率得返 6.2%
市值過千億 先洗1.45億 buy back
700日日都回購請問升到仆街未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞