升降機內小便引短路 浙童開門逃生墮槽重傷

217 回覆
2690 Like 7 Dislike
諗唔明點解外門無打開但係個細路可以跌落lift槽
有無整lift既巴打可以解答

開內門出咗去 開緊外門嗰陣內門閂咗 咪跌落去

但係點解會開到外門?個lift唔係平層停低,外門唔係鎖住架咩?

所以佢咪開唔到囉

上面巴打咪話開到,如果開唔到點跌落去?內外門中間條嚹無咁大喎

係咪跌左出外門 再碌番入lift槽 我淨係幻想到咁
咁死既話真係好難追究邊個錯
有冇法律巴打講解下正常法律觀點會點睇
強烈求片

但係點解會開到外門?個lift唔係平層停低,外門唔係鎖住架咩?

所以佢咪開唔到囉

上面巴打咪話開到,如果開唔到點跌落去?內外門中間條嚹無咁大喎

應該就係咁 但係理論上個外門應該會鎖住,可能部lift比啲尿射到壞左

我都唔明
係咪應該係咁
成千正評……
中國製造啲lift原本你唔搞佢都已經好危險,你仲痾尿?冇得好怨啦
好慘
部lift好慘

所以佢咪開唔到囉

應該就係咁 但係理論上個外門應該會鎖住,可能部lift比啲尿射到壞左

我都唔明
係咪應該係咁

男童按「警鐘」呼救,但發現沒有人理會,於是打開升降機內門爬出,惟當他嘗試開啟外門時,身後的內門卻突然關閉,男童最終跌落升降機槽中。及至4時26分左右,一名女童行過升降機大堂時,隔着玻璃發現機槽內受傷的男童,即通知母親報警。

愈搞愈唔明
100 dumb ways to die
死撚左佢啦
等賠償

等賠償

點解啲制唔係防水架?
電梯公司明知小朋友會屙尿仲唔做好防備,明顯係疏忽,賠返一百幾十個先啦

咁喺lift倒瀉咖啡咪漏電?
咁都死唔去,算佢好野

所以佢咪開唔到囉

我都唔明
係咪應該係咁

男童按「警鐘」呼救,但發現沒有人理會,於是打開升降機內門爬出,惟當他嘗試開啟外門時,身後的內門卻突然關閉,男童最終跌落升降機槽中。及至4時26分左右,一名女童行過升降機大堂時,隔着玻璃發現機槽內受傷的男童,即通知母親報警。

愈搞愈唔明

停7,8樓兩層樓之間 , 內門半開 , 拉開外門時內門關閉時推左個細路去7樓 , 因7 樓外門係開住 , 所以再跌番入升降機門直落糟底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞