將軍澳富康花園2房503萬售 低市價15%

18 回覆
7 Like 0 Dislike
將軍澳富康花園自由市場單位,業主長期不在港,急於沽貨放盤勁減22%成交。世紀21物業(將軍澳)分行經理魏仕良表示,區內買家以自由巿場價503萬元,購入富康花園7座低層K室,實用面積431平方呎,2房,單位附企理裝修,望公園景。由6月中放盤叫價650萬至近日調整叫價至600萬,最終獲區內買家議價至503萬成交,累減147萬,減幅超過22%,成交價低市價約15%,實用面積呎價11,671元。業主長期不在香港,故早年已將單位租出,至近月租約臨近期滿,故有意出售單位。

據悉,單位原業主於2015年9月以422萬元(連地價)購入物業至今,現成功沽出,帳面獲利81萬元,物業在8年間升值19%。

連埋收咗8年租 抵玩
富康7座側邊就係街市
邋遢到仆街 咁都放到5球野
業主肯定係full pay買啦
投資都走人
5按 同 fullpay有區別??
有人交租幫手供咗既就唔計盈利??
利息去咗一半租你話冇分別?
其餘cover唔晒果d你幫佢供?
8年81萬賺好多?
利息去咗一半租???
有人幫你俾一半利息
仲有另一半幫你儲咗本金唔計收入???

數學天才
你俾人扣息計埋入利潤?
二百幾萬投資一個月扣埋息得幾千蚊落袋
8年埋單得50%回報落袋跑撚輸晒大市
咁長時間賺丁屎咁多仲話抵玩
短短呢1年蝕百幾二百個果D傻閪業主見你咁講都唔知好嬲定好笑
按你邏輯 收租就應該cover到利息支出
仲cover埋所有本金
最好cover埋管理費
然後仲要有樓價升幅賺埋

咁仲有咩人會租樓???唐氏都買樓啦
憨鳩冇藥醫
唐氏買唔買到樓我唔知
但你好明顯就係無視利息嘅唐氏樓好
未計人地當年買入係低息週期
8年食足6-7年超低息
扣息賺本 帳面仲有50%回報都叫傻閪

所以連登個個都係投資專家
2015年 2016年2017年利息幾多啊 阿專家
投資梗走,得返自住焗俾啫
長期唔係香港 唔計啦
full pay 都未贏
如果要供就唔會咁計 嗺雖然有租約 但管理費加外牆整 仲有裝修基本電器未必有錢淨袋
D弱智乜撚野支出都唔撚計㗎
珍 做佢租客真係幸福 賺咗住
蝕底既野留番俾業主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞