羽毛球(90)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
Ginting 好似退埋
個下半區冇咩勁人
呢條友威過一排

真係當正自己一線球星咁
安賽龍:
退乜
我昆
世錦
係咪死老母太大打擊
人地成個國家隊訓練營都係YY贊助
而家人地只係好心比條傻仔去訓練
你又要用人地資源練波 但又要大搖大擺咁著競爭對手品牌

學李宗偉話齋
「如果你覺得這是一個問題並且你不能滿足要求,就不要來。」
咁撚把炮咪以後唔好去
佢全英拎冠軍果陣, 真係身型/打法/技戰術係最好果陣黎
有咩威得過大賽屠龍,仲要決賽。
試過100zz
覺得真係太硬 又細拍頭
殺波係好爽 但發力要求有啲高
88dp應該相對易上手啲
條友而家啲打法冇哂霸氣殺波勁普通
艾素臣就算退出左都定期約世界最top果班一齊練
而且杜拜係運動員既訓練天堂, C 朗都係去果到練
同埋有D 野好講天份. 艾素臣16年已經慢慢跑出keep住有穩定表現
李梓嘉都係威得一年半載, 做自由人之後都唔見新聞話佢有約人一齊練.
學之前條友口吻, 以前有職業盲點就比你偷到雞姐
而家比人知道晒弱點, 自己能力又跌左, 真係仲當自己係super star咩
其實呢啲都係羅生門啦
主要係大馬嗰邊啲文化真係好有問題
合練係大馬羽總邀請
佢去又俾人話佢退出國家隊仲要返嚟拎資源
唔去又俾人話佢眼高於頂睇唔起人
而且佢哋已經合練咗幾個月
突然之間就殺出呢條條款
之前又無呢個問題㗎咩?
大馬羽總係yonex 李梓嘉係victor 都唔係呢排嘅事啦
我覺得宜家喺大馬,李梓嘉就係原罪咁
佢做咩都一定係錯咁
果邊新聞話, 係李宗偉作為2024年奧運委員會而主動向羽總提出的.
係佢嗰場狀態真係好好
見高就殺 好痴線
印象中好似係
所以李宗偉先會燥?
不過李梓嘉嗰邊唔講呢單嘢出嚟
佢都係會俾人屌佢點解唔出現合練
所以我先話宜家大馬嗰邊
李梓嘉就係原罪,做咩都係錯
李梓嘉而家應該都未夠分數打奧運?
李宗偉今次個title係「金牌之路委員會兼2024年巴黎奧運馬來西亞領隊」
在公在私佢都好想羽毛球有多個參賽名額去爭金其實好正常吧
李宗偉呢個建議其實都係目標為本,相信佢建議&羽總接受建議時都冇諗到贊助商問題
至於你話之前習訓都係咁,會唔會之前有人唔記得左習訓其實都要穿指定服,或者唔記得左提入營既人要穿指定服,其實我地都唔知,而且係之前既事。總之而家羽總一句合約係咁,我地作為平民仲要係海外平民根本冇得質疑,只有相信我相信人地羽總就算再差都唔會公然用唔存在既理由去玩鳩佢,咁即係玩埋李宗偉,玩埋自己國家既支持者。
而你話「李梓嘉就係原罪,做咩都係錯」而家事實上係。但歸根究底係佢太高調,唔收口,拎到少少成績就轉自由人。
當然件事人地羽總應該都有D 私人情感係入面先企得咁硬但都係李梓嘉自己攞黎
我自己睇法係:抵撚佢死
衰高調
國家層面,高調脫離打自由人,又出唔到成績,但又成日賴東賴西
球迷層面,佢又唔收口,有時會笑9球迷
贊助商方面都多得佢唔少,支龍2俾佢搞搞下變左笑柄,d下層分銷都屌曬出聲

而家仲要無成績支撐,唔俾人笑先奇
其實我哋都係食花生啫
不過大馬羽總同李梓嘉都犀利
幾乎日日都有新鮮嘢
仲要獲獲都甘
victor支新拍真係好冤枉。
我諗就算平民間如何討論支球拍如何品質差或者難用,大家點都會諗「球星都係咁用」或者「球星果支係塗裝」而默默接受
但佢開晒PO 講支拍唔得,除左打破「職業球員唔存在是但拎一支都打到」亦令人認為「職業球員都打唔到,我買黎做咩」
大家都係討論下傾下姐
有呢D 花絮先炒得起個post
笑球迷係咩事
呢個真,本身想轉咪同victor申請轉塗裝,又唔係唔得,係都要咁高調咁誠實
本身支龍2唔算差,比起龍1更親民,係一開始衰斷頭龍,之後批次其實都有改善,咁樣俾佢一嘢打殘真係
支龍1本身上左神檯,俾佢高調轉用返後但成績又插水,連帶龍1都扯返落黎
同d老闆吹水都唔多唔少有怨氣
老子他媽配
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞