[新業主]有無巴/絲整過閣樓 有推薦邊間裝修公司?

33 回覆
0 Like 10 Dislike
有無人有整過閣樓可以開心share 用後感呀
有頭髮… 邊個想整咁多嘢
奈何依家新樓又afford 得起嘅
只有尺數細嘅單位
所以想問吓有整過嘅巴絲會唔會後悔
整完要行上行落同上面嘅空間感會唔會太細?
依家新樓樓底都起碼3.4米 整唔整好

如果有整過 有冇中伏經驗/推薦嘅公司
賣咗佢租樓
兩年後夠買多一房
啱啱買炸wo
雖然過幾年都唔排除會換大小小
無理由200幾尺住成世掛
你個人幾高?做個閣樓又打算做幾大?
首先新樓得二百零尺唔應該買 其次係已經細仲要整閣樓係頭頂 壓迫感強過公廁
唔好搞咁多野上下格算鳩數啦
閣樓跟例要入A&A
你入裝修申請比管理處寫起閣樓會比人Ban
利申: 9UP
打算下層2米/1.8米 上層1.6米或以上
咁大路啲 第時放出去 下手都夠用呀嘛
新樓大部分都二百幾尺上車盤
有能力有邊個唔想住大啲
個個好似連登仔咁月入十幾萬 一嘢買過千萬2房?
唔好用 hei
貴 慢 錯
邊有人會跟
咁你個人有幾高?你咁整法上下層都企唔直,住得舒服咩
下層2米都企唔直?
160正常女仔高度囉

同打算只係房嘅位整
足2米咪直囉,但你要預埋中間間閣樓塊「樓板」,如果單位得3.4米高,點做到2米下層1.6米上層呢

搞咁多嘢使10萬8萬換嚟間咁嘅屋,不如直接買啲摺疊傢私好過啦
睇少咗你句只喺房度整,如果係一個一房單位其實更加唔需要咁整啦

不過講真,間屋係你嘅,整得自己舒服就ok,唔使理外人
你扣左批盪咪
唔貪新樓會有更多好選擇
你諗下你到時賣樓30k/呎賣比人 邊個會買
One Soho 業主Tg Group
https://lih.kg/3463616
砌地台組合櫃之嘛ban乜
搵香港師傅=on9
淘寶師傅算啦
大張啲嘅碌架床咋嘛
如果一上到去就係張床我覺得ok

但如果想上下都可以企係度活動,我會睇間房幾大先再決定。

有無floorplan?
2.4x2.3 正正方方咁
咁細扣埋開門個位,最盡得返2400x1400

雙人床嘅話一上已經係床,唔需要考慮洗唔洗企

單人床,一上去都係得返一步嘅距離,都係唔需要考慮洗唔洗企

如果你實際樓底有3.4米嘅話唔怕整啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞