Apple Watch Series 9 爆料 設計不變規格小升級

200 回覆
11 Like 63 Dislike
呢次真係再戰十年

Apple Watch Series 9 估計會在 9 月發表,近日來自微博的爆料聲稱,新錶基與現時發售中的 Series 8「基本不變」,跟早前報導 Series 9 只有輕微升級的說法不謀而合。

配備最新處理器
Apple Watch Series 9 跟 Series 8 最大的分別,相信是採用了較新的處理器晶片,提供較佳的效能表現與省電能力。《彭博》作者 Mark Gurman 在數月前曾經於專欄內透露,Apple Watch Series 9 將會採用基於 A15 的全新處理器,這款晶片最先應用在 iPhone 13 系列上。

賣點是粉紅色錶殼
除了配備全新處理器,Apple Watch Series 9 的另一賣點將會是鋁金屬錶殼提供粉紅色選擇。為了環保和節省運輸等成本,有傳新錶的包裝盒亦會較 Series 8 的縮水。

資料來源:gsmarena

https://www.eprice.com.hk/tech/talk/1141/29480/1
咁我買返8咪得
其實apple watch仲有乜嘢可以升級
加入相機功能
我等左好耐,都睇黎有排都未有
7同8差唔多 8又同9差唔多
我既7又唔洗換了
其實手錶呢啲嘢真係唔使成日換
而家S2 S4都正正常常仲用緊
電量
仲用緊4 好多功能根本用唔著
順到仆街
咁可以買s8不銹鋼了
你買ultra,啲電好勁
反而等緊佢既健康功能
話研究緊測血糖

如果真係有會換
S4之後已經冇乜大改進
我咁鍾意年年換機嘅人竟然可以拖到S8 (Ultra)先換
仲用緊S5, 未壞. 但電2日一差.
諗唔到有乜理由升級S9
等緊ultra 2
Mon再大d
Watch你想每年有咩大breakthrough?
Garmin 7-14日充一次電,又睇到msg
功能齊過apple watch
5千幾,比多少少上ultra
apple watch定位想做all-rounded又有fashion sense
加相機咁搭火車咪有更多變態佬偷拍
小妹反對
除左睇msg,我用apple watch最主要係用Apple pay, 八達通
S3->s4->s7
S3去S4 外型大改變 S5打後真係冇分別
用緊SE都冇咩意慾換
除非出血糖功能
有無推介邊款garmin好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞