Taylor Swift演唱會慶功,每個Staff派78萬獎金

60 回覆
58 Like 2 Dislike

美國樂壇天后Taylor Swift的美國巡迴演唱會《Era's Tour》如火如荼,Taylor據報向演唱會全體工作人員合共派發5,500萬美元(約4.3億港元)獎金,以答謝工作人員連日來的付出和辛勞。

外媒《People》報道,Taylor最近以現金形式派發5,500萬美元獎金,給舞蹈員、音響技術人員和吊索工人等工作人員。

而且50名貨車司機連月來,為Taylor運送大量巡演設備到美國各地,更每人獲派10萬美元(約78萬港元)獎金。

Taylor今年3月展開全美巡演,門票銷售額已達10億美元(約78億港元),吸金力十分驚人。她8月底將前往墨西哥舉行演唱會,明年會前往歐洲、亞洲和澳洲巡演。

https://inews.hket.com/article/3583257/Taylor%20Swift%E8%B1%AA%E6%B4%BE%E8%BF%914.3%E5%84%84%E7%8D%8E%E9%87%91%20%E7%AD%94%E8%AC%9D%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83%E5%85%A8%E9%AB%94%E5%B7%A5%E4%BD%9C%E4%BA%BA%E5%93%A1
可以食牛雜了
TS world tour咁大件事,但香港冇份….哭笑不得
去新加坡東京睇la
想做
去紅館 ?

T : Sports center ? What are shame?
如果mirror 演唱會都咁樣對班dance artist
而唔係賺完錢拍拍羅友買hermes birkin,買樓,開餐廳
我諗會受人尊重好多
香港派,蛇頭先食8成
派左床位
香港人咁撚低賤,俾最低工資得啦,派乜撚野獎金
其他地方啲場館唱一場等於香港唱3-4場
咁辛苦比我都唔嚟啦
除非有人出到同一舊錢包底請佢嚟
我記得10~15年咁上下都好多國際級歌手都會嚟香港
但近年完全skip晒
啱啱check一check, 個個場都坐幾萬,香港個濕鳩紅館坐得萬拎
4.3億

佢自己都冇袋咁多
龍爺真係訓住贏

比太多反而唔好
少啲佢地先可以吹奏自己勁
"呀叔我當年, 一個人30樓跳落黎, 收10蚊
而家啲後生唔捱得"

有無feel?

咁樣比一比, john wick好似.....

原來mirror個level已經去到Taylor
你係咪Taylor hater嚟
場地問題大球場班有錢佬大曬
啟德起好之後應該有得搞下。今次無有錢佬投訴啦掛
沙士嗰陣連rolling stone都請到黎
冇場,算吧
大球場囉
佢落大雨都照去

不過人地唔黎係其他原因
邊套成功票房好,佢就派
以前matrix俾班替身一人一部電單車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞