海關關員(27)

595 回覆
0 Like 17 Dislike
就黎考試表示好緊張 好驚fib 小組討論
宜家入職嘅海關關員,過埋probation有幾多錢一個月?官方網站寫24K,passing out同過埋試用應該會再調整
體能測試嗰日去咗旅行,見佢email寫住「你必須於上述日期及時間參加體能測驗。如你未能依時出席上述體能測驗,本署將假定你再無意申請上述職位,而不再處理你的申請。」

想問咁多位師兄,佢意思係咪今次唔嚟,以後遞申請表格都唔接受咁解?
有冇師兄一齊練fib 小組同體能?
邊洗fib睇下資料 見工傾計
小組啲人仲廢過dse
體能 剩係練跑
真係咁易咩…小緊張bor 體能應該難我唔到最差應該係跑步…
請問有冇tg group 求加🙇🏻‍♂️

https://t.me/hoan27309
其實真係冇需要緊張
小組唔係叫你去嗌交,表現自信啲把聲清晰啲唔好走去串人唔好走去打斷人能夠講到兩次以上觀點就pass俾人哋講

Fib一樣個樣自信啲,坐直啲,識就話識,唔識就唔好扮諗或者食螺絲,根據經驗,你第一條答到關於部門嘅問題,你比到佢感覺你係有溫足書,佢就唔會再抽爆你,問返你自身問題比較多
想問下咁多位師兄知唔知 體能測驗同小組討論大約進行幾耐?
因為果日撞左IA個體能測驗
諗緊係咪要二揀一
大蛇會唔會好似IA咁,filter清走一批毅進中六(即使體能小組fiB出眾都好...)

唔通要讀番HD先有機會

考CO,英文流利同識其他語言會唔會有優勢?
我唔擔心佢考我用英文問部門同處境題
好似無英文
至於佢點揀人 無人答到你
但係一定會依學歷比例去揀
ching幾時報ia 的
我7月尾左右報ia 同關員然後都係啱啱先收到關員考fitness 嘅email但係ia 仲未有
海關體能練乜9
爬梯可以點練
覺得真係只可以練手腳協調 其他運動底都唔會冇3分啦
體能都唔擔心既 最擔心係gpin 同fib
有無人8月尾fib依家收到vetting
八月尾 same 未有消息
啱啱收到ia fitness好彩同關員錯開咗日
我都未有
7月尾左右ia 同關員一齊報的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞