講你既煩惱黎聽下?

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
好嬲
從來無阻止過男朋友打機,次次知佢打緊機都會即刻收線,叫佢打完再搵我。
啱啱Facetime緊,佢班fd打畀佢打機,佢即刻已經不斷望住電腦,然後我話我同你傾緊在先,佢地一打嚟你個心就即刻已經唔係度。
講緊嘅時候佢都係望住個mon,揀角色開始,然後話氹返我,但一路個人都係打緊。
我覺得好嬲,平時你打緊,我唔阻你;但點解今次係我地傾緊先,佢地一打嚟你就要咁?點解到我真係嬲,你都仲可以繼續打?
最後我cut咗佢線,佢無搵返我

我都明你會嬲,但男仔對打機真係睇得好大件事
大到你想像唔到

我自己都成日打D 對戰GAME 一遇到手機打黎真係會唔想聽
好彩我同仔仔都唔中意傾電話 唔洗驚阻到對方
分左手 平時無野
但間唔中會忽然諗起佢
諗諗下就會好掛住佢
點算好

而家就係諗到好掛住佢好想搵佢

分左幾耐啊

4個月

4個月未夠耐,再搵返佢都翻開唔到新一頁
咁快就搵冇好處架 唔好做傻事

識下新朋友 分下心啦~

其實已經無乜野
不過有時候諗返個心就會那住那住咁
新既朋友仔喺邊啊

搵下d異性朋友傾計囉 唔一定要發展既
當解下悶囉

我岩先撞到分左手兩年既ex 呢兩年都冇見過
嚇鬼死

見返ex除左驚嚇仲有無咩感覺

鬼咩 我同佢係同事
分左之後幾乎日日都會見到
不過好彩係和平分手
表面上做返朋友
但實際上我自己對佢仲有野

巴打你同你都似CASE
都係做同事 和平分 日日見好鬼辛苦
不過都已成過去
一陣又要返工 好唔中意返啲剩係返夜晚既工
係屋企等返工既感覺好辛苦 寧願一早起身早啲收工

係囉 收早起碼可以約人
返夜前又好少會日頭約出街
好似全日冇左咁🤦🏽‍♀️

不過返夜係咪多d錢架?

唔係嫁 時薪都係一樣
可能我新人 所以剩係得夜晚更畀我返 (夜晚先多人食)

好辛苦喎
我返2:30-11:30已經覺得好攰

絲打咁夜你仲係度

我剩係返5個鐘 好在係屋企樓下咁就算數
返埋呢個8月就唔返
同女朋友拍拖好辛苦
成日嘈交

因咩嘈?

基本上咩事都可以嘈
例如見面會合時 有時候行緊聽唔到她電話 當你覆返她電話會大鬧
又例如,每星期見面二至三次都唔夠 每次都要留到凌晨12到2點先比走 出聲早少少走就係咁扭計 無晒自己時間

傻豬黎既 點會搵唔到
可能佢FEEL到你對佢有好感 但佢對你係朋友 (唔好介意我咁老直 )
同埋愈問佢係咪覺得煩 唔覺得都會變左真係覺得煩
試下忍住唔搵佢睇下佢點先 攻得太深回一回防先
同女朋友拍拖好辛苦
成日嘈交

因咩嘈?

基本上咩事都可以嘈
例如見面會合時 有時候行緊聽唔到她電話 當你覆返她電話會大鬧
又例如,每星期見面二至三次都唔夠 每次都要留到凌晨12到2點先比走 出聲早少少走就係咁扭計 無晒自己時間

我都幾怕呢啲咁痴身既女朋友 一個星期 2 3次
其實我都想知可以有咩活動做
感覺上巴打你已經畀條女食住咁
我覺得女人真係唔縱得
係 你愛佢就會想咩都就曬佢 畀佢鬧都得
但係佢耐左就會習慣左 遲啲就除左唔聽電話 分分鐘呼吸都可以話你錯
所以巴打你要畀返啲顏色佢睇 老子世界不是只有你

傻豬黎既 點會搵唔到
可能佢FEEL到你對佢有好感 但佢對你係朋友 (唔好介意我咁老直 )

以後唔好問佢「係咪淡左」呢類說話
咁講都唔會令佢個心熱情返

你唔可以成日圍住佢轉 你都要有自己生活,忙其他野
唔好成日諗佢諗乜
咁樣整整下佢就會覺得你離唔開佢
潛意識覺得你冇左吸引力

係呀 佢以前成日驚我走
話感受唔到我既愛
頂 到我越黎越愛佢 但佢依家有其他女打機
就唔care我
我都唔想咁辛苦 但我見到佢同d女chat就忍唔住
你覺唔覺得佢咁同其他女講 已經精神上出左軌
D女仲要唔知我既存在

因為佢已經覺得你唔會走丫嘛
都唔算精神出軌既,有時男仔意淫下好正常 自以為花花公子好威威
你而家開始醒覺 收返自己d感情都ok呀

但我發現自己真係唔想離開佢了:(
真係好愛佢 點樣收番
頂 有女仲要同人意淫
如果我同人意淫佢實嬲到仆街

佢覺得handle唔到你就唔會再有心力同其他女仔意淫
唔係話要你好老土果d扮有人追
而家你要做到生活上 schedule唔止得約佢出街/等佢覆ws
要識balance自己既生活 簡單d講 即係你單身時鐘意做乜你要繼續做
唔好比佢覺得你圍住佢轉

我以前係咁架
不過佢要我做乜都話佢知 有次唔記得講 佢好嬲
跟住佢話覺得拍拖好辛苦 但佢仲愛我
咁我依家改左
佢就變到好hea
完全係角色交換

佢根本就係犯賤
你而家開始收返啦 唔好下下打卡報到啦
其實打卡真係好無謂

我依家好辛苦 日日食唔落飯
感受不到愛了
仆街 點解d人咁鐘意已讀不回
個腦/眼/手有事? 問下你出唔出席 好似求你咁 戇鳩!

有冇兄弟姊妹?獨生就慘啦
同女朋友拍拖好辛苦
成日嘈交

因咩嘈?

基本上咩事都可以嘈

你同緊一個中學生拍拖?

你女友思想好唔成熟喎 唔識體諒人 唔識設身處地

有個細佬 但我大學畢業之後 佢應該讀緊書
就算佢唔讀書 出黎做嘢 我地兩個人出黎做嘢一定過公屋入息

我想死
一陣又要返工 好唔中意返啲剩係返夜晚既工
係屋企等返工既感覺好辛苦 寧願一早起身早啲收工

係囉 收早起碼可以約人
返夜前又好少會日頭約出街
好似全日冇左咁🤦🏽‍♀️

不過返夜係咪多d錢架?

唔係嫁 時薪都係一樣
可能我新人 所以剩係得夜晚更畀我返 (夜晚先多人食)

好辛苦喎
我返2:30-11:30已經覺得好攰

絲打咁夜你仲係度

我剩係返5個鐘 好在係屋企樓下咁就算數
返埋呢個8月就唔返

哦 咁同我收差唔多
我尋晚就係收11:30呀嘛
就係諗住慳d錢唔搭架快d既巴士轉的士
所以搭返架平d但落左車要行路既巴士
落車就撞到我個ex
點解會咁橋

Move on啦 世界上真係有好多人
你位置咁低都唔會拍得成拖 何必咁犯賤成日搵機會比佢hurt自己
佢對你冇feel 已經唔係夾啦 其實佢冇錯 唔比希望你
一定有人同你岩feel又岩傾架

傻豬黎既 點會搵唔到

有個細佬 但我大學畢業之後 佢應該讀緊書
就算佢唔讀書 出黎做嘢 我地兩個人出黎做嘢一定過公屋入息

我想死

諗住搵咩工呀?
同女朋友拍拖好辛苦
成日嘈交

因咩嘈?

基本上咩事都可以嘈

你同緊一個中學生拍拖?

你女友思想好唔成熟喎 唔識體諒人 唔識設身處地

唔好做佢奴隸
成日比佢想點就點
佢都唔尊重你

無哂自己時間係死罪 你keep返每星期一兩次就好喇
有野做就直認有野做
扭計咪由佢扭 你要表達你自己都有其他緊要野,唔係下下佢扭計就要聽佢話

講真佢呢d咁冇安全感同咁野蠻既性格
你成日陪住佢都救唔到佢
反而你同佢保持返距離
佢可能會因為怕失去你而變得聽話d
到時你再直接話你鐘意溫柔既佢,唔鐘意之前一有事就破口大罵既佢
鐘意左個識左好耐既女仔,佢有男朋友,佢男朋友我都識
仆街 點解d人咁鐘意已讀不回
個腦/眼/手有事? 問下你出唔出席 好似求你咁 戇鳩!

係group chat約野最麻煩
我尋晚問有冇人約瑜珈都冇人覆過我

係咪一時間情迷意亂咋~可能係錯覺隔離飯香
差唔多晚晚都訓唔到
之前就5點幾,依家就到咗8,9點都訓唔到
明明就好攰但就係攰唔到
明明對眼已經好痛就係訓唔到

係咪一時間情迷意亂咋~可能係錯覺隔離飯香

我都想知,個女仔都有講話鐘意左我,而且單獨出街都有攬錫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞