自己一個人喺Minecraft起咗一個鐵路上蓋物業

14 回覆
117 Like 4 Dislike

見到最近有個火車站嘅上蓋項目商場開業,我就醒起我有個未搞掂嘅鐵路上蓋物業,所以就的起心肝搞掂晒成個項目嘅外觀設計,順便post比各位會員評價下

不過今次就唔記得搵埋班friend一齊起,於是乎我就自己一手一腳完成晒成個project,留返下個project先成班人起,不過我又順便幫個項目改咗個名:
流星花園 Stelle Paradiso

始終一個人力量有限,未必每個地方嘅設計都可以盡善盡美,希望各位比下唔同方面觀感嘅意見

用步移法帶各位遊覽下,所以第一個睇嘅地方就係屋苑入口

今次呢個私人屋苑都係有六座,其中四座係結構上相連,所以總共有四個結構物,而外觀同內園設計方面都採用木系風,特別係平台嘅休憩空間

作為一個鐵路上蓋物業,當然要比高貴嘅住戶喺私人空間享受生活,所以就設有一個infinity pool嘅泳池同綠意盎然嘅園景

順便用第一身視角感受下園景嘅其中幾個角落

鐵路上蓋物業固然唔少得基座商場,不過商場內裝只係完成咗中庭嘅開放空間
個人對香港嘅倒模商場無乜好感,所以就吸收咗Tokyo Midtown嘅設計靈感,順便整咗一個天幕,令個中庭可以喺有日照嘅時候利用自然光做燈光

唔少得嘅固然係統計數據同地圖

嚟到呢度,回應返上次各位喺臨夏邨個post比嘅comments
Q: 「好想入去參觀
A: 多謝支持,我哋都希望遲啲比到大家一個難忘嘅第一身體驗

Q: 「得圖冇得玩?
A: 好快有得玩!Spawn點工程已經達到80%嘅進度,而個server最近都搬咗去性能較好嘅新host同埋開始升級做1.19,搞掂晒plugin同地圖嘅issue之後,下次出post就可以連埋IP比各位

Q: 「大癲,有冇片?」
A: 成班friend都係唔太識剪片,而我又希望再整靚啲先整條片showcase下,所以要再俾多少少時間我哋打磨下

最後,都係嗰句,希望各位可以支持下我哋嘅Instagram page
https://www.instagram.com/nighttown.mc/
皮已正
遲下整完善d可以當樓盤廣告咁拍片
多謝
不過而家啲樓盤廣告都無棟樓嘅成份
好似呢個咁,唔講以為係海洋公園賣夏水禮廣告
有冇F4?
好想放滿TNT
好靚
支持
如果有金錢mod應該會入去種一世田供樓
拎時間返工好過
快啲開個 IP 出嚟俾我入去望望
諗起禁書圖書館
師兄大癲
我都有起開啲城市仔
一路都覺得起商場同公園好難搞
供幾錢
我都想入去行吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞