第一次欣賞試當真 DSE放榜打氣大會

18 回覆
60 Like 14 Dislike
非打手
平時覺得試當真拍嗰啲劇場片又唔係好笑內容又鳩
所以唔明點解咁多人睇佢地

我唔係dse考生
但係見到咁嘅一個節目都覺得窩心
以前等放榜就算同friend一齊出去玩
不過只係全要都係臨死前一日為咗玩而玩
真係驚同不安只係自己一個知 唔想俾人知

見到佢哋請唔同YouTuber
甚至有教育界有歌手
感受到dse考生其實真係比成個香港都支持緊自己
雖然佢哋個直播唔會幫到考生加分
但淨係睇吓聽佢地吹下水share自己經驗
再聽日唔同人打電話上嚟柒下share下
就好似過左好耐咁
真係平靜到心情(雖然我唔係考生)

老實講我知做直播打電話上嚟係jfft做開嘅野
但咁大型合作 一次聽唔同界嘅人 有叻有唔叻嘅人講下自己心路歷程 係試當直帶出嚟

真心鄧今届考生有個咁嘅節目陪自己開心
建議試當直咪再拍啲悶片 可以借住自己大台嘅優勢搞多啲合作同貼地節目 佢果個ea exam講dse嘅系列都好睇
唔記得貼link
同意 明明唔係考DSE, 放工番黎都聽左成晚
同意
佢啲所謂有劇情嘅片真係好悶 我啲frd播俾我睇 差到我屌咗佢一獲
反而ea exam呢條紀錄片好過唔少新聞機構拍啲專題
真係 我6.聽到依家 明明唔關我事 睇得舒服
各位考生加油 9月中學見
佢有條成名佢叫咩無人講咪你講囉?真心覺得膠好多人講

Ea exam真係貼地有個dse考生主角又有yylam 又有唔同kol講下佢地對dse嘅睇法 我唔考都追嚟睇
小六考生?
老床真係屌打其他人
我覺得放佢係陳蕾隔離有啲搶
幾有火花
Interviewees揀得好
個故事吸引 有共嗚
剪到唔少感動嘅bite
同埋佢哋付出嘅時間一定唔少 咁樣貼身跟一個人跟咁長時間
佢哋真係拍多啲呢啲好過
陳蕾咁難請到佢我希望聽到佢講多啲囉
床係到後面阿京隔離白水係咁同佢表白

希望係蕾直接上jfft 火花應該仲好睇
呢個系列同個直播都係許賢搞
不如比佢主導 佢都幾有心
冇床陳蕾都未必咁放啦
床狗hold場做效果係有一手
我覺得床狗嘅專業唔係社工
係整色水同控場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞