周顯:我發現,最喜歡用低級紅、或高級黑的手法去引用《國安法》的,正是反對派

192 回覆
520 Like 33 Dislike
仲攞國安黎玩?
阿爺早幾日篇文咪叫左你地停一停
比港豬回吓氣先囉
香港由亂入治
邊度仲有反對派
你夠膽做中間派咩
有邊個官方單位出過聲先? 李家超中共任命嘅? 幾時到啲時事評論員指點江山?
嘩,你外國返黎架?

個篇文冇官方批准會出到街咩?
你試吓用AI gen篇差唔多意思既文擺上知乎囉

李家超中共任命嘅?
唔係呀,香港人一人一票選出黎架,我地好滿意呢個特首呀

Copy from am730:
「靖海侯」是一個長期關注香港社會話題的微信公眾號,閱讀量不多,只有幾千個,讚量只有幾十個,可是,他寫的文章卻不時被官方所引用或轉載,例如說,在去年的12月18日,他發表了《12月19日,香港新的一天》,全文三千多字,便獲得了《大公報》用了半版的篇幅來轉載。至於為甚麼他會受到官方的特別青睞,我們只能猜測,不知答案。

阿爺最鍾意得閒無事 搵啲小薯仔 轉載佢啲文章
乜仲有反對派文字咩
可以係邊睇?
你講咩呀?Anyway,支持国安法,無国安法既話更多人移民
低級紅我明呀
高級黑講緊邊個
你噏乜撚野呀屌你老母用國安法拉你老母呀嗱
之前唔係日日吹國安法好完善好進步架咩
點解立咗都仲有問題,反對派都捉撚曬啦,仲關咩事
咁習近平大定佢大? 習近平講過敢於亮劍,敢於鬥爭,忠誠不絕對,絕對不忠誠? 你意思聽靖海侯可以? 唔駛理習近平?

出到街仲奇,李克強夠話要搞地攤經濟囉,大大聲公開講仲要係國務院總理喎,你邊到鄉下講比你聽呢啲二打六講就係,老胡都係官媒,夠成日鳩UP囉,連老闆都認得你點做人

不嬲只信習近平,佢有指示我就信啦
周顯似乎對國家不滿
國安要做嘢了
中間反對派
你都識講佢地智力所限
咁下個應該就隊鳩你反中亂港
可能意識到香港玩爛到連Google Bard, OpenAI, 呢d都視北韓俄羅斯大陸同level ban哂
恆指年尾可能跌穿萬五 唔知佢坐幾多艇
咁你咪叫中共搵番班「智力正常」既人黎做囉
你估下佢地會唔會?
專欄啲稿早幾日寫定
依家咪推緊23條囉
低級黑 高級紅
之後直派中國嚟嘅官員做特首
大嗚大放,留港撚點夠超仔熟翠翠
中閪派至真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞