陶喆 David Tao - 全世界會唱的歌係香港拍mv

52 回覆
14 Like 1 Dislike
冇計 大部分聽眾真係冇乜審美
偉作咁既質素佢地都接受到
今次係吊足大家胃口先大賣啫
不過聽眾審美水平都係正常,見佢不斷J第一都有去IG屌柒,中國班歌迷直頭翻牆鬧佢

再出多一兩次萎作之流作品,遲早天王嗰三隻字就變成垃圾作品代名詞
03年 Soul Power live 世界級
都係香港搞

成日都係得咁少view
fb仲慘 首歌個post得百幾人Like
證明佢唔似香港某d流量歌手,只識買殭屍粉,塊面肥到豬頭炳咁,上頒獎典禮就識發癲扮白卡,平時就詐病唔出席活動,打波打得咁差仲同人發生矛盾
睇完呢個先覺得佢慘
https://youtu.be/c6G4nFXsSk8
老實講我唔鐘意佢啲歌
風格完全唔啱我
心亂飛
打飛機場的10點半
個女主咁似2r個妹
Soul power live 應該係華語樂壇最正既演唱會
沒有之一
無與倫比呢
無與倫比只可以排第二
巔峰既陶喆正過杰撚
雖然應該好多杰撚fans 唔同意
你燦爛的笑容
你親切的問候
你每個小小的幫忙
都帶給我們的旅客最難忘的回憶
熱情香港
好客之道
又點少得你!
我覺得並列wo
老老實實好一般,同早期作品差好遠,陶喆一直走緊下坡
新個首流沙好聽好多
但呢首係正能量既
DT啲歌極度襟聽
不斷loop都唔悶
個首remix好聽但係陶吉吉把聲唔得
https://b23.tv/hCpmFEj
殘睇慎入,俾個大陸人訪問講隻碟
去到呢個年紀,比起點擊率同人氣,佢要在意都在意fans/ 樂迷/ 其他音樂人嘅評價多啲啦。
娘到睇唔到落去
黑色柳丁成隻album 都好好j 生涯顛峰嚟
老實講首歌真係好唔陶喆同娘
反而流沙今次佢都仲改得幾好聽同仲keep到style
今次隻歌咪又係上隻碟因為愛、all for joy嗰啲題材

唯一要讚佢真係仲有魄力出歌作歌,年紀大咗都算仲有keep聲,未必有03-05年嗰種聲嘅巔峰,但仍然不錯。

同埋同樓上一樣咁講,佢channel介紹自己以前啲歌,最深印象除咗黑色柳丁,就係就是愛你,偏門到banjo都用,當年嚟講走得好前仲有佢即席真音爆嗰下高音

雖然冇睇過soul power 03, 但有幸睇過10年上太空說
上太空少個狀態同埋氣氛係點
唱歌功力比起後生啲嗰陣進步好多(轉音、大細聲控制之類),聲底變化都冇而家咁多,始終年紀冇而家咁大。最有印象除咗經典歌一唱rock火鳥功嗰啲全場high爆,間中佢又會講下廣東話 encore 啲人又唔願走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞