警世 港女真係唔好痴埋班busking MK仔度

236 回覆
1194 Like 25 Dislike
痴埋連登仔度最好,可以住公屋,人生贏家
層主話人哋人生喎
有老豆老母阿哥家姐包底嘛
生活就係要錢 錢從何來?
現實咁講喺香港唔讀好啲書點揾份人工高啲嘅工
現實就係玩busking好多都係窮撚
兼顧到嘅或者你話屋企有錢畀你fing我就吹你唔脹
無家底嗰班學生呢?
我主要就係想屌啲鳩流流條條fing嘅busker
尤其係中學生
現實喺香港就係考得高分出到嚟社會條路就易行啲甚至好多
點解唔可以做好啲正事然後再去所謂追夢/玩興趣

如果係認真玩音樂嘅/工餘課餘時間當興趣玩唔會影響正事我係絕對尊重嘅
但事實就係好多都係柴娃娃無乜音樂基礎就出嚟表演 有啲連睇譜都未識 音都未tune就走出嚟
我無講學生玩busking"就等於"虛渡時間
我係話有啲人 尤其係指學生

我無講話要追同齡其他人嘅成就
只係話同同齡人嘅差距越嚟越大
意指落後主流嘅同齡人(有差距)

青協嗰段
如果唔係追夢 係沉迷呢?
到頭來乜都得唔到 乜都做唔好
邊個可以向佢哋負責 賠返畀佢哋?
唔講呢啲 但佢哋真係值得欣賞 我都識幾個有玩Busking嘅fd 其實我覺得佢地算係捨己為人 寧願自己收入少啲都要成日出嚟表演 俾大家欣賞
Busking = begging
busking個班好多都係MK村童廢青
成日話出街busking唔係為出名
只係想分享音樂

點撚知轉個頭個個都走哂去報造星5
根本個個都想紅
一齊做fuck boy
做男人要好似我咁老實
公屋狗巴士砍人
陳同佳
sls
唔通痴埋去d日日上連登開鳩post鳩up既柒頭咩
肥媽係教人煮餸先紅喎
MC有家底
可能like佢言論符合佢連登名
推…
食過
暴殄天物 道理好難明咩

後生女係求偶市場受追捧 失去當然可惜
毒撚一文不值 自然冇人可憐
Busking門檻又唔高
樂器都未必要識,去播伴奏齋唱都得
音響樂器一手二手大牌cheap牌豐儉由人
你見啲屯門公園大媽都可以busking就知咩事
公道講句條女偷食在先
你踢撚到musiala Rap撚到juice world咁唔使問人借錢撚有人理你咩
又要廢又要嘈
睇吓第13人亞mo 下場
陳同佳都叫毒撚?
屌on99 明明自己話ngo推鳩學生做義工
然後吹到人不學無術,busking當正職,音樂基礎唔掂
無限上綱
最後總結課餘時間當興趣冇問題

首先個班𡃁仔同MK duck boy係咪同一班人先?

1.學生無聊搵興趣
2.學生需要做義工儲時數
3.學生將busking當正職
呢三樣係唔同嘅嘢,溝埋你講做乜鳩
講到尾我哋班毒撚係咪都無得屌嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞