40歲陳妍希顏值大跌 復古短髮Look老態盡現被嘲大媽味濃

139 回覆
18 Like 305 Dislike
現年40歲的台灣女星陳妍希,早年憑電影《那些年我們一起追的女孩》沈佳宜一角而走紅,電影中的她甜美可愛又青春,當年一度成為「國民初戀」女神。在2016年與內地男星陳曉結婚,即使成為人妻人母,人氣依然不減,而且獲讚保養得宜。但近日卻網上流傳她為新劇拍攝開工的照片,她一身復古短髮造型嚇窒不少網民,有網民直言:「差點沒認出來」。

「初戀女神」陳妍希如今都已經40歲,已為人妻人母了,近年來她每次出席公開活動,身形變化和衣著風格都會引發熱議。近日有網民捕捉到正在內地拍劇的陳妍希,從網上曝光的劇集路透照可見,陳妍希身穿格仔裙配藍色襯衫,戴上蓬鬆感極重的短髮造型,整體打扮相當復古,盡現老態感覺。而在沒有修圖的情況下,頂著短髮的她臉頰顯得有點下垂感,看起來較以前圓潤,且疲憊感重,再加上化上的妝容又厚重,瞬間年齡感大增,讓不少網友感驚訝,忍不住直言「大媽味濃」、「實在太醜了」,又有網民留言:「以為是趙薇」、「發福了」等,不過,都有網民力撐陳妍希「只是角色需要吧了」

https://www.orientalsunday.hk/%e6%9c%80%e6%96%b0%e5%a8%9b%e8%81%9e/%e9%99%b3%e5%a6%8d%e5%b8%8c-%e9%a1%8f%e5%80%bc-%e5%be%a9%e5%8f%a4%e7%9f%ad%e9%ab%ae-%e5%a4%a7%e5%aa%bd%e5%91%b3-plt-1162586/?mibextid=Zxz2cZ
大陸大媽
髮型累事
角色設定無理由嘅
阿梅?
那些年個陣都大面架啦小龍女直頭崩壞哂
少林足球劇照?
早年 都已經係12年前既事
成個趙薇咁樣
企街咁

搵唔返拎住dom張改圖
40歲仲生埋仔,咁嘅樣都差唔多啦,仲想點
自然老去好過加埋啲濕鳩filter
本身都唔靚 話佢清純咋
變左呀梅
中国大媽嚟講合格啦
以前都係刮刮卡
江交敏?
佢做小龍女果陣已經嚴重劣化, 講緊都成十年前
.
呢個女人都算運好,拍到套當紅電影後嫁人嘆世界
其他女星拍咁多都係浮浮沉沉
好似唔洗點爭就上到位咁,依家又有啲名氣,拍下劇過日晨
呀梅?
最多咪清純樣 邊忽靚
要年過 40 都 keep 到通常要唔生先得,生咗真係無乜可能同以前一樣,更何況佢明顯係肥底,食嘢就肥,唔食就乾
典型靠髮型carry 嘅女性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞