[BUNNIES] NewJeans討論區(37) - 19/7 'Cool With You' MV

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
係咪想嘴嘴?
我剪撚咗你把閪嘴再用線縫返埋
佢哋而家 唔俾某人一家獨大 應該係經歷咗Miss A嗰陣啲人淨係識Suzy 而家咪玩平衡囉 而家夠晒均衡啦 一齊收皮 好多團都係咁 唔俾某個人一家獨大 Sakura Wonyoung etc 其實我都唔明點解唔可以一家獨大 有冇大佬可以解釋一下
咁惡做咩
冬狗p嗰張相幾𨶙好笑
班痴線佬真係好癲
防止成員人氣之間差距太大?
櫻同瑛都係自身人氣大於成個團
岩岩睇到lv邀請櫻去巴黎show hybe都幫佢推咗
反而新牛成員人氣差唔多 e.g 啲大brand係搵「newjeans」嘅haerin 而唔係haerin自身
所以啲資源都相對平均
Wah diu咁能癲
我真係唔明人氣差距太大有咩影響?驚佢哋唔續約?定係平衡其他團員心理 驚佢哋妒忌?
櫻花易理解啲 佢唔係韓國人 驚捧紅咗佢之後 投資同回報唔成正比 仲要驚佢返日本
啱啱睇咗條片原來叫防爆idol 最重要有幾點 第一均衡人氣 團體比個人更容易長期創造經濟價值 最top嗰啲團通常都唔會係一個人一枝獨秀 團體紅比個人紅保險好多 仲有驚某啲人紅咗同公司解約咁就GG 第二點係團隊矛盾 驚團隊不和 妒忌心發作 長期落去心裏始終有條刺 第三唔可以比某啲團體凌駕喺公司之上 係人都知hype有今時今日地位 bts功不可沒 但就成日俾人打壓 因為公司要向投資者證明 佢哋係可以持續創造出可以紅嘅組合 而不是如果公司冇咗BTS就收皮 仲有嗰啲創作型idol 例如田小娟 仲有樣貌出眾嗰堆人 例如周子瑜 最後唔少得其他國籍嘅人 經紀公司要嘅係聽話嘅工具人 而唔係有想法嘅人 咁樣資本就可以點樣做都得
講真而家咁睇其實好多idol solo成績都唔會差 但公司唔會比佢哋有咁嘅機會 例如周子瑜 金泰享
不過其實櫻花嚟講 佢都唔會番日本發展啦應該 都係韓國咁多年了
另外就係人氣差距大 投放資源就唔平均 粉絲就會屌 同會變成好多唯飯 團飯少 會傷害到佢哋作為一個團體係外人眼中嘅形象(例如覺得一定會有不和 就越嚟越少團飯 惡性循環
對團嘅長遠發展唔係好事 加上團飯+人氣平均每個成員嘅飯嘅消費力 應該點都多過一個人嘅飯 所以平均啲好啲嘅 個人覺得 可以有人氣帶頭 但唔可以完全集中曬係某一兩個人身上
周子瑜無乜follow 但感覺上佢未夠可以solo嘅實力
講真我覺得hype遲早防爆Hanni 佢而家人氣比其他成員明顯高一截 係咪最靚就見仁見智 但佢實力的確係成個團最好 唱歌+跳舞 仲要佢舞台表現力最好 攞佢啲跳舞片同貓貓比較 實力明顯高一截
Jisoo都可以solo 周子瑜肯定可以solo有突
係咪講緊太嚴肅嘅話題 人唔見曬
我哋嘅討論內容太有深度 其他地方睇唔到
快啲po番啲新牛啦仲食花生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞