歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年8月號) 全祼待機 MG ZZ ver. ka

955 回覆
12 Like 0 Dislike

依張清楚d

可唔可以share下用咩牌子咩no噴罐

底灰,ts14黑,ts76銀,透明藍郡仕50
不過其實我都係隨意揀

噴多幾隻好快破產
利申噴罐撚

依張清楚d

可唔可以share下用咩牌子咩no噴罐

底灰,ts14黑,ts76銀,透明藍郡仕50
不過其實我都係隨意揀

噴多幾隻好快破產
利申噴罐撚

買套噴槍+泵長玩好過
冇地方味去油場
其實珍珠色 電渡色模型係咪素組好啲

你想點搞

http://p-bandai.hk/hobby/item-1100006599

● 首度將‘未完成’狀態以模型推出! 部分的機體造型及Torikeros以RG為基準的全新造型重現!!

・ 頭部側面・左肩・左大腿等,重現有別於平時的Amatsu的「未完成」狀態。
・ 將修理前的‘Torikeros’配合充滿細節的全新造型來重現。
在尖端部分可裝置Beam Saber的Beam Blade

Torikeros )
與Blitz Gundam的右臂一同回收的武器。以‘未完成’狀態來裝備。
Amatsu之後的機體被改修為‘Torikeros Kai’。

※可以選擇不同組件來重現出‘未完成’狀態。

有無人知未完成版即係有咩唔同?

左手係astray
右手係blitz

唔係不嬲都係咩

有perfect form

但佢係話incomplete form首度推出喎

http://p-bandai.hk/hobby/item-1100006599

● 首度將‘未完成’狀態以模型推出! 部分的機體造型及Torikeros以RG為基準的全新造型重現!!

・ 頭部側面・左肩・左大腿等,重現有別於平時的Amatsu的「未完成」狀態。
・ 將修理前的‘Torikeros’配合充滿細節的全新造型來重現。
在尖端部分可裝置Beam Saber的Beam Blade

Torikeros )
與Blitz Gundam的右臂一同回收的武器。以‘未完成’狀態來裝備。
Amatsu之後的機體被改修為‘Torikeros Kai’。

※可以選擇不同組件來重現出‘未完成’狀態。

左手係astray
右手係blitz

唔係不嬲都係咩

呢隻係金迷惘天(incomplete form),
即係只將閃電高達隻右手硬接上去金迷惘個身到
無識別性嘅災禍生太刀背包

金迷惘天(complete form)與未完成差異於背部裝備、左肩部安定翼,頸部防護板。

perfect form即係金迷惘天蜜娜,通販果隻
係將金迷惘天換咗腳指,再加上左腕鈎爪,左右腰部的軍刀,奧津鏡etc

ps:大約係咁,無乜睇過下seed

左手係astray
右手係blitz

唔係不嬲都係咩

呢隻係金迷惘天(incomplete form),
即係只將閃電高達隻右手硬接上去金迷惘個身到
無識別性嘅災禍生太刀背包

金迷惘天(complete form)與未完成差異於背部裝備、左肩部安定翼,頸部防護板。

perfect form即係金迷惘天蜜娜,通販果隻
係將金迷惘天換咗腳指,再加上左腕鈎爪,左右腰部的軍刀,奧津鏡etc

ps:大約係咁,無乜睇過下seed

btw你地班友Google下係咪咁難呢 ,一搵第一個就係
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E7%95%B0%E7%AB%AF%E9%8B%BC%E5%BD%88
伸手黨

你想點搞

其實想問下係咪線都唔洗劃

你想點搞

線而家野都係特顯立體感同補細緻位
唔洗咁死當步驟做、鐘意就劃

你想點搞

冇錯
我覺得電鍍基本上唔洗,珍珠色就隨量
其實線呢啲少好過多,新手最中意就係一見有坑同線就滲落去,搞到成隻嘢勁污糟
要增加細節不如買張通用水貼仲好

你想點搞

冇錯
其實線呢啲少好過多,新手最中意就係一見有坑同線就滲落去,搞到成隻嘢勁污糟

其實我對我啲勁多細節勁多刻線勁多分色好似痳瘋病人咁冇撻好肉既style怕怕,見到會毛管棟

你想點搞

冇錯

其實我對我啲勁多細節勁多刻線勁多分色好似痳瘋病人咁冇撻好肉既style怕怕,見到會毛管棟

呢d野主觀

有人鍾意簡潔
有人鍾意複雜

你想點搞

冇錯

呢d野主觀

有人鍾意簡潔
有人鍾意複雜

我明但好似呢個咁, 我真係唔識欣賞
https://www.facebook.com/Kenichiro.mc/posts/540614559607138

你想點搞

冇錯

呢d野主觀

有人鍾意簡潔
有人鍾意複雜

https://www.facebook.com/Kenichiro.mc/posts/540614559607138

舊時隻pg先配呢個玩法

你想點搞

冇錯

呢d野主觀

有人鍾意簡潔
有人鍾意複雜

舊時隻pg先配呢個玩法

睇到眼花

你想點搞

冇錯

呢d野主觀

有人鍾意簡潔
有人鍾意複雜

舊時隻pg先配呢個玩法

睇到眼花

我覺得不行

冇錯

呢d野主觀

有人鍾意簡潔
有人鍾意複雜

舊時隻pg先配呢個玩法

睇到眼花

我覺得不行

多得濟,半身都還好,全身好花
大家好

近來幫朋友攪緊呢隻

又係B記果D MG價錢 HG分件 BB偷膠 系列

大家好

近來幫朋友攪緊呢隻

啱呀、偷走佢半隻腳
大家好

近來幫朋友攪緊呢隻

啱呀、偷走佢半隻腳

上細節前想假組多次又懶得砌兩邊
補下圖先
偷膠可恥

鋼線腳
w高達系列係咪差tv版部wing zero未出mg?
w高達系列係咪差tv版部wing zero未出mg?

依部?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞