《信報》社評:移民潮未見遏止跡象;要留住人心,否則社會發展後繼乏力

230 回覆
68 Like 48 Dislike
搞國安玩足五年就得啦~~~

應該係廿三條先係吸引人嘅原因,依家國安法都仲未夠安全,快啲立法,快啲吸引人嚟安家,支持政府
唔好以為講道理就唔算軟對抗喎
鬼咩, 教D新來港人仕日日150人唔好做野, 黎拎綜援,排公屋,
之後又話冇人做低技術野..又話要外勞,
成個政策配套都有問題,
純粹係想幫香港洗血JA, D 人走哂你地求仁得仁,
開心都黎唔切啦,扮咩JA
佢梗係忘記左國家安全先係首要大事
其他野 放低先唔攪住
加拿大點解咁少人申請?

加拿大2021年6月1日生效的「香港人救生艇」計劃,有效期至2026年8月31日。截至今年4月30日,加拿大已接納3,122名循「救生艇」計劃申請永久居留的港人(Stream A:2,358人;Stream B:764人)。
冇人移民 別造謠
東柏林模式會在香港出現.
咪就係

政府要既係功績,唔係規劃

搶人材,即時有效果,又可以係皇帝面前威威

規劃........點解要益下屆政府?
呢個係申請pr 有班過咗去但架未申請到
因為去嘅人未夠期申請Stream A同B?
真天真 #43575

美國參議院外交委員會下星期審議「香港經貿辦地位」法案
https://lih.kg/bzMORNV
#18 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

美國參議院外交委員會下星期審議「香港經貿辦地位」法案
https://lih.kg/bzMORRV
#22 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
呀特首剩係識嗌口號嫁咋
楷仔前幾日先大讚習總運籌帷幄同國安法好嘢架喎
根本無人移民 只係去旅行 報紙佬想製造恐慌?
香港有國安法 日日都贏! hello Hong Kong
呢個數字係講緊申請pr, 即係話佢地已滿足到申請加拿大pr 資格(讀書/工作),
仲讀緊書(一般課程1.5-2年)+未儲緊工時嘅肯定大把
根本港共就係非法政權,係過街老鼠,係人都避之則吉
呢篇文危害國家安全喎
加埋有班本身加拿大人回流過去
少數人移民咋喎
馬上加拿大就放寬串佢
去旅行都要上報紙
真係由治入興,香港歌舞昇平
黎咗唔準走!走就犯國安法
去加拿大好過啦
你啲咩人才要走過黎住200呎樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞