百萬富翁 一筆out消 一觸即發 智在必得

188 回覆
5 Like 41 Dislike
己鵝EBay汪澄
Bu耶依耶Bu樓
笑到仆街,講真ching你幾有創意嘅

個名仲改得好過原先嗰個
一擲千金呀
殘酷一丁
仲有件童星唔知仲有冇做
想問有個節目係好多條女企係台上揸住個手提箱個個節目係咩
同樓主講嗰啲唔同類型喎
全中就獎一次同超哥 鄭媽媽 CY 合照嘅機會
幾有創意
笑到我仆街
我都有玩啊有個user答問題超勁
好多人都跟佢答
佢會出啲google唔到嘅題目
記得有一題類似問節目咁多集入面 ABCD邊個答案最多
記得有四件橙衫爆炸頭
比賽之後有份拍雀勝
另外仲有val老師同莫生
莫生
出咗碟就無下文
有冇親筆簽名
莫生算唔算孔棋同期
差唔多
係喎 孔棋初試性感之後失蹤
百萬啟泰﹝精華節錄﹞
陳啟泰﹝主持﹞:參賽者陳啟泰而家已經到左八千蚊既問題啦,仲淨番兩個啟泰錦囊,只要答啱呢條就可以順利到達啟泰保險線。好,八千蚊題目……
電視劇《十啟泰》內,誰人飾演「大力泰」呢?
A:陳啟泰
B:陳啟泰
C:陳啟泰
D:陳啟泰
陳啟泰﹝參賽者﹞:我想打電話。
陳啟泰﹝主持﹞:你想打畀邊位呢?
陳啟泰﹝參賽者﹞:我想打畀陳啟泰。
陳啟泰﹝主持﹞:陳生,你畀我地既電話號碼有幾個陳啟泰喎!咁你係想打畀邊個陳啟泰呢?
陳啟泰﹝參賽者﹞:就打畀第二嗰個陳啟泰啦!
陳啟泰﹝主持﹞:好,咁我地而家就幫陳生打畀佢朋友陳啟泰啦!
(撥號中……)

陳啟泰﹝主持﹞:喂,我係百萬富翁陳啟泰,而家你朋友陳啟泰需要你嘅幫手。陳生,你有30秒時間。
陳啟泰﹝參賽者﹞:喂,陳啟泰呀,你知唔知《十啟泰》裏面邊個做「大力泰」呀?
陳啟泰﹝朋友﹞:《十啟泰》裏面咩話?
陳啟泰﹝參賽者﹞:《十啟泰》裏面邊個做「大力泰」呀?
陳啟泰﹝朋友﹞:得得得,繼續講。
陳啟泰﹝參賽者﹞:有四個答案,A:陳啟泰、B:陳啟泰、C:陳啟泰同埋D:陳啟泰,邊個先啱呀?
陳啟泰﹝主持﹞:陳生你仲有10秒鐘。
陳啟泰﹝朋友﹞:我諗呀,我估係C:陳啟泰!
陳啟泰﹝參賽者﹞:你有幾肯定呀?
陳啟泰﹝主持﹞:最後5秒。
陳啟泰﹝朋友﹞:我好肯定呀!你講「順風泰」吖嘛…… (聲音消失中)
陳啟泰﹝主持﹞:哎吔,你朋友陳啟泰可能聽錯咗,咁你仲信唔信佢呢?
陳啟泰﹝參賽者﹞:咁冇法啦,唯有用埋50/50。
陳啟泰﹝主持﹞:好,我地用埋50/50
(電腦運作中……)

陳啟泰﹝主持﹞:電腦幫你剔除咗兩個選擇之後,而家答案淨番B:陳啟泰同C:陳啟泰。
陳啟泰﹝參賽者﹞:既然我個朋友話「順風泰」係C:陳啟泰,咁我揀B:陳啟泰啦!B for boy!
陳啟泰﹝主持﹞:陳生你嘅選擇係B:陳啟泰係咪?
陳啟泰﹝參賽者﹞:冇錯,係B:陳啟泰。
陳啟泰﹝主持﹞:最後答案?你肯定?
陳啟泰﹝參賽者﹞:肯定。
(電腦運作中……)

陳啟泰﹝主持﹞:哎吔,對唔住,你揀既答案「B:陳啟泰」係錯架,答案應該係「C:陳啟泰」呀!
向啟泰出發﹝《向世界出發》﹞
殘酷一叮
一筆out銷係咁多個game裡面最講求合作既
唔理個人識幾多野 只要下一個唔bank都會歸零
而家玩百萬富翁嘅問題係 個單位要係美金先有吸引力
唔怪得你想橫掃千金
百萬富翁啦
最好都係陳啟泰個版本
頭幾題基本上係送錢
新版個個百萬富翁頭幾題有d都難到hihi
個節目完哂之後好似有亞視啲人講過 第一條保險線前面嗰啲題目係針對返參賽者個背景去設計 想起碼送到8000蚊俾你先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞